• امروز : چهارشنبه - 12 مهر - 1402
  • برابر با : 20 - ربيع أول - 1445
  • برابر با : Wednesday - 4 October - 2023
14

افزایش تقاضا، کاهش حجم عرضه

  • کد خبر : 167
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۷:۳۷
افزایش تقاضا، کاهش حجم عرضه

  شرکت استرالیایی بی.اچ.پی  بهره‌بردار اصلی بزرگترین معدن مس جهان یعنی اسکوندیدا، درصدد افزایش سرمایه‌گذاری‌های اکتشافی و پروژه‌های جدید و توسعه‌ای معدنی در کشورها و مناطق متفاوت است. این شرکت، برخلاف بسیاری از شرکت‌های بزرگ معدنی، طی دوره 5 ساله سقوط قیمت مس از سال 2011 تا 2016، نه‌تنها از بودجه سرمایه‌گذاری اکتشافی خود نکاست، بلکه […]

 

شرکت استرالیایی بی.اچ.پی  بهره‌بردار اصلی بزرگترین معدن مس جهان یعنی اسکوندیدا، درصدد افزایش سرمایه‌گذاری‌های اکتشافی و پروژه‌های جدید و توسعه‌ای معدنی در کشورها و مناطق متفاوت است. این شرکت، برخلاف بسیاری از شرکت‌های بزرگ معدنی، طی دوره 5 ساله سقوط قیمت مس از سال 2011 تا 2016، نه‌تنها از بودجه سرمایه‌گذاری اکتشافی خود نکاست، بلکه همواره در تلاش برای یافتن منابع و ذخایر جدید مس بود. با رشد قیمت و بهبود اوضاع شرکت‌های معدنی، بی.اچ.پی، نیز سرمایه‌گذاری‌های متعدد خود در وادی جست‌وجوی ذخایر مس را تسریع بخشید.

با توجه به برنامه‌های اکتشافی شرکت معدنی بی.اچ.پی، می‌توان ادعا کرد که 10 عامل اصلی در بازار جهانی مس، مشوق رشد سرمایه‌گذاری‌های این شرکت در این صنعت است که 5 عامل در سمت عرضه و 5 عامل در سمت تقاضا قرار دارند. این عوامل عبارتند از  کاهش جهانی متوسط عیار مس، عدم موفقیت در کشف ذخایر بزرگ مس، ریسک‌های اکتشاف، محدودیت آب، پویایی بازار، رشد تقاضا در چین و هند، افزایش نیاز به زیرساخت‌های انرژی، حمل و نقل برقی و باتری‌دار و نیروگاه‌های بادی و خورشیدی (زیرساخت انرژی‌های تجدیدپذیر). در ادامه برخی از این عوامل به‌طور کلی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بنابر گزارش منتشر شده توسط شرکت بی.اچ.پی، تولید مس معدنی از واحدهای فعال طی دهه آتی، رو به کاهش خواهد بود. این امر به‌دلیل پیش‌بینی افت طولانی‌مدت متوسط عیار مس در جهان است. گفتنی است که افت عیار از ویژگی‌های ذاتی منابع پورفیری مس است که در حال حاضر، بیشترین بخش از عرضه جهانی مس، در دست این مدل از ذخایر مس است. با توجه به این مسئله، انتظار می‌رود که معادن جدیدی کشف شده و به مرحله بهره‌برداری برسند تا با توجه به رشد تقاضا، کاهش حجم تولید جهانی را جبران کند. اگرچه این مسئله از نگاه شرکت بی.اچ.پی، نه ساده و نه کم‌هزینه است.

در حال حاضر، تولید جهانی مس معدنی، با توجه به ذخایر عظیم مس که طی دهه‌های گذشته کشف شدند و توسعه یافتند، هزینه‌های عملیاتی کمی دارند. بر اساس گزارش بی.اچ.پی، اکتشاف ذخایر مس در مناطق مختلف جهان در دهه‌های 1960 تا 2000 است، به اوج خود رسیدند. در منطقه اروپا و آسیای مرکزی، دهه 1960، در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و آسیای شرقی و اقیانوسیه، دهه 1980، در آمریکای جنوبی، دهه 1990 و در جنوب صحراهای آفریقا، دهه 2000، بیشترین میزان ذخایر مس کشف شدند. نمودار 1، تعداد ذخایر کشف شده به تفکیک منطقه و دهه را به تصویر می‌کشد.

                                                

اکتشاف ذخایر مس در هزاره دوم با کاهش همراه بوده است. با توجه به این مطالب که گویای افت عرضه طی دهه آتی خواهد بود؛ این مسئله در کنار رشد تقاضا در کشورهای چین و هند، افزایش تقاضای انرژی برق، به‌ویژه به صورت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی و همچنین رونق بازار خودروهای برقی، انگیزه شرکت استرالیایی بی.اچ.پی را برای سرمایه‌گذاری بیشتر در صنعت مس به منظور افزایش تولید این فلز صنعتی، بیشتر کرده است.

 

لینک کوتاه : https://mtn.ir/?p=167

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.