بهادراحرامیان عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد درگفتگو با(پیام آوران معدن وفولاد)درخصوص دلایل عدم استقبال کارخانجات فولادسازی ازقراضه آهن اظهارداشت:فراهم نبودن زیر ساختهای حمل و نقلی برای واردات قراضه از یک سو و همچنین عدم برنامه ریزی مشخص در تامین قراضه باعث شده تا با کمبود بیش از 2 میلیون تنی در این بخش مواجه باشیم .
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود:عدم جانمایی کارخانجات فولاد سازی در نزدیکی بنادر و در نتیجه افزایش هزینههای حمل و نقلی که واردات قراضه را فاقد توجیه اقتصادی کرده است باعث شده تا در شرایط کنونی قراضه سهم 20 درصدی در تولید فولاد کشور داشته باشد.
احرامیان گفت:درتمام کشورهای دنیا بیش از 80 درصد از تولید فولاد از طریق بازیافت قراضه صورت میگیرد و سنگ آهن کمترین سهم را در این بخش دارد این در حالیست که این نسبت در کشور ما کاملا روال معکوس دارد .
مدیرعامل فولاد یزد خاطرنشان کرد: بر اساس آمار منابع رسمی نیاز کنونی کشور به آهن قراضه، حدود 6 میلیون تن برآورد می شود که از میزان تنها حدود 3 میلیون تن آن در کشور وجود دارد بنابراین واردات حداقل 2 میلیون تنی گریز ناپذیر است
وی تاکید کرد وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو، باید برنامه ای مشخص در تنظیم بازار قراضه و استفاده از ظرفیت های آن برای کاهش بهای تمام شده فولاد ارائه دهند. پذیرش قراضه در بورس کالا، ممنوعیت صادرات، و نظام مند کردن قوانین تجارت ازجمله راهکارهایی است که به طورقطع در تحقق چشم انداز فولاد موثر خواهد بود.