بهادر احرامیان عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت و گو با (پیامآوران معدن و فولاد) درباره وضع عوارض صادراتی 15 درصدی برروی آهن اسفنجی و تاثیر آن در بازار داخل اظهار داشت:به واسطه اعمال عوارض صادراتی و نرخ گذاری گندله به عنوان ماده اولیه تولید آهن اسفنجی از سوی دولت، در راستای حمایت از بازار داخلی تعرفه 15 درصدی صادرت برروی آهن اسفنجی نیز اعماال شده است.
وی در ادامه با عنوان اینکه اقدام دولت مبنی بر اعمال تعرفه صادراتی به درستی صورت گرفته است گفت: نمی توان انتظار داشت یارانه حمایتی که دولت به واسطه نرخ گذاری گندله آن هم بسیار پایین تر از نرخ های جهانی در اختیار تولید کنندگان آهن اسفنجی قرار می دهد در بازار صادرتی و به نفع کشورهای دیگر مصرف شود . بنابراین اعمال تعرفه 15 درصدی صادرت اقدام مناسب بوده است .
احرامیان در پاسخ به کشش پذیری بازار داخل و احتمال زیان تولیدکنندذگان آهن اسفنجی به واسطه مازاد تولید اظهار داشت: در پی تقاضای مناسبی که در نتیجه افزایش ظرفیت تولید شمش فولاد در چند سال اخیر ایجاد شده تعادل عرضه و تقاضا در بازار داخلی حاکم بوده و کشش پذیری لازم وجود دارد . بنابراین نگرانی مبنی بر مازاد تولید و زیان کارخانجات که ممکن است در واکنش به اقدام تعرفه ای دولت صورت بگیرد وجود ندارد .
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با تاکید بر اینکه اساسا هرگونه محدودیتی در زنجیره تولید مناسب نیست گفت: عدم اعمال محدودیت در صادرات از الزامات تجارت آزاد است . اما این موضوع در صورتی می تواند مبنا قرار گیرد که هیچ گونه محدودیت و یا تعیین نرخی در زنجیره تولید فولاد صورت نگیرد بنابراین وقتی یک بخش از زنجیره برای حمایت از بخش دیگر با محدودیت صادراتی و نرخ گذاری دستوری مواجه است نباید شاهد صادرات و فروش محصولات بخش حمایت شده در بازار جهانی باشیم.
احرامیان تصمیم دولت برای اعمال تعرفه صادرات آهن اسفنجی را مشابه با موضوع شرکت های پتروشیمی دانست و افزود: با توجه به اینکه محصولات شرکت های پتروشیمی صادرات محور است و از سوی دیگر نرخ گاز در داخل کشور به مراتب پایین تر از بازار جهانی است دولت برای عدم بهره گیری کشورهای متقاضی خرید محصولات ایرانی نرخ گاز مصرفی پتروشیمی ها را بر اساس نرخ های جهانی محاسبه می کند .
وی افزود: در موضوع آهن اسفنجی نیز گندله مصرفی که خوراک اصلی این کارخانجات را تشکیل می دهد در قالب یارانه حمایتی قیمت گذاری شده و با نرخی بسیار پایین تر از قیمت جهانی عرضه می شود و از آنجاییکه این تولیدکنندگان محصولات خود را در بازار جهانی با قیمتهایی بسیار بالاتر از نرخ داخلی به فروش می رسانند برای عدم بهره گیری کشورهای متقاضی از یارانه تخصیصی تعرفه صادراتی 15 درصدی اعمال شده است .