قدیر قیافه عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران در گفت و گو با «پیامآوران معدن و فولاد» در خصوص اظهار نظرات مطرح شده در زمینه افزایش پلکانی تعرفه صادرات سنگ آهن اظهار داشت: در قانون رفع موانع تولید سازوکار صادرات محصولات معدنی پیش بینی شده است، اما آنچه مسلم است وضع هر گونه عوارض بر روی محصولات سنگ آهنی در حالی که رشد مصرف داخلی به تدریج باعث توقف صادرات خواهد شد تنها زمینه خروج سرمایهگذاران را فرآهم خواهد آورد.
وی به شایعات مطرح شده در رابطه با افزایش پلکانی تعرفه صادرات محصولات سنگ آهنی اشاره کرد و گفت: هر چند در جلسات مطرح شده این موضوع از سوی متولیان بخش معدن تکذیب شده است، اما فضای منفی که در نتیجه اظهار نظرات و تصمیمات اینچنینی ایجاد میشود بر تولید و بازار سنگ آهن تاثیر منفی خواهد گذاشت.
قیافه در خصوص کاهش صادرات محصولات سنگ آهنی گفت: بررسیها از میزان صادرات محصولات سنگآهنی نشان میدهد در حال حاضر ترکیب صادرات کنسانتره سنگ آهن و بخش کوچکی سنگ آهن دانهبندی را شامل می شود که این ترکیب نشان دهنده حرکت تولیدکنندگان کوچک و متوسط سنگ آهن به سمت عرضه محصول در بازار داخلی است. بنابراین وقتی این گروه از تولیدکنندگان خود عرضه در بازار داخلی را ترجیح میدهند دلیلی برای وضع عوارض و ایجاد نگرانی در بین سرمایهگذاران وجود ندارد.
عضو کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با بیان این که سرمایه گذاران باید قادر باشند نسبت به سرمایه خود تصمیم گیری کنند گفت: در حالیکه تسهیلات مناسب وارزان قیمتی از سوی بانکها اعطا نمیشود و هزینههای تولید نیز به صورت مداوم در حال افزایش است صادرات تنها گزینه پیش روی سرمایه گذاران معدنی برای تامین منابع مالی است تا از ارز حاصل برای خرید تجهیزات و ایجاد واحد فرآوری استفاده کند.
وی در ادامه از بورس کالا به عنوان راهکار پیش روی برای حذف تعرفه صادرات سنگ آهن یاد کرد و گفت: در قانون رفع موانع تولید در بند ماده 37 بورس کالا بهترین روش برای تشخیص نیاز بازار داخل به سنگ آهن عنوان شده است.
وی افزود: بر اساسا این بند محصول سنگ آهن باید در رینگ داخلی بورس کالا عرضه و قیمت آن نیز بر اساس کسری از قیمت جهانی محاسبه شود و در نهایت متناسب با شرایط طی سه مرحله در بورس کالا عرضه و به فروش خواهد رسید. بنابراین در صورتیکه در فرآیند عرضه مشتری برای محصول پیدا نشد، مازاد محصول عرضه شده در بورس کالا به عنوان محصولی که امکان صادرات دارد، مشخص میشود که باید بدون هیچ گونه عوارضی قابلیت صادرات داشته باشد.
قیاقه تاکید کرد: تمامی این موضوعات از سوی قانون گذار مورد توجه قرار گرفته است حال نباید با ایجاد فرایند و قوانین اضافی موجبات نگرانی در تولید را فراهم اوریم .