علی اصغر پورمند، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) در گفتوگو با «پیامآوران معدن و فولاد» در خصوص میزان سرمایهگذاری مجموعه میدکو اظهار داشت: میزان سرمایهگذاری کل پروژههای میدکو بالغ بر 22 هزار میلیارد تومان برآورد شده است، البته باید توجه داشت که میزان سرمایه اولیه ثبتی شرکت 100 میلیارد تومان بوده که هم اکنون این سرماهی به 2370 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی در پاسخ به اظهارنظرات مطرح شده مبنی بر خروج بانک پاسارگاد از ترکیب سهامداران شرکت گفت: بانک پاسارگاد با عرضه سهام خود از ترکیب سهامداران میدکو خارج شده است، اما شرکتها و زیرمجموعههای این بانک همچنان جزو سهامداران میدکو قرار دارند.
وی با عنوان اینکه 92 درصد از سهامداران میدکو اشخاص حقوقی و تنها 8 درصد حقیقی هستند، گفت: بیش از 1.5 میلیون نفر سهامدار مجموعه میدکو هستند که نشان دهنده دستیابی به اهداف ترسیم شده برای جذب سرمایههای خرد و ایجاد ثروتآفرینی است که در این ترکیب شرکتهای عضو گروه مالی پاسارگاد نیز حضور دارند.
پورمند در خصوص طرحهای توسعهای میدکو گفت:اهداف اصلی مجموعه بر تولید فولاد و مس متمرکز شده و در این راستا برای تحقق ظرفیت 4.2 میلیون تنی فولاد زنجیره تولید 7.5 میلیون تنی گندله سازی، 8 میلیون تنی کنسانتره سازی، 800 هزار تنی کک و 100 هزار تنی زغال فرآوری شده را ایجاد کرده است همچنین کارخانه 500 هزار تنی مس کاتد و 12 هزار تنی لوله مسی را نیز در دست انجام دارد.
مدیرعامل میدکو در پاسخ به اینکه آیا هزینههای تولید فولاد در این شرکت قابلیت رقابت با بازارهای جهانی را خواهد داشت، گفت:مجموعه میدکو با سهم 13 درصدی از تولید فولاد کشور برنامه خود را بر صادرات متمرکز کرده که با توجه به فاصله اندک مجموعههای زنجیره تولید و حذف هزینه حمل در تامین خوراک کارخانجات قیمت تمام شده تولید کاهش خواهد یافت از سوی دیگر نزدیکی به بندرعباس و دسترسی به شبکه حمل و نقل ریلی کاهش هزینه تولید و افزایش رقابت پذیری را در بازار جهانی برای محصولات شرکت به همراه خواهد داشت.
وی همچنین استفاده از سیستم تصفیه فاضلاب در چرخه تولید فولاد اشاره کرد و گفت: در راستای صرفه جویی و مصرف بهینه آب علاوه بر طراحی سیستم بازگشت چرخه آب در زنجیره تولید، تصفیه فاضلاب شهری نیز مورد توجه قرار گرفته و مجموعه قابلیت دارد تا به هر میزان که شبکه فاضلاب توان داشته باشد از این آب در تولید فولاد استفاده کند.
پورمند در پاسخ به نگرانیهای مطرح شده در زمینه واردات سنگ آهن در صورت دستیابی به ظرفیت تولید 55 میلیون تنی فولاد در افق 1404 گفت: بر اساس قرداد همکاری منعقد شده ایمیدرو وظیفه تامین نیاز سنگ آهن مورد نیاز مجموعه را تا 25 سال آینده و در مقابل احداث زنجیره تولید برعهده خواهد داشت . از سوی دیگر همزمان با تولید برنامه اکتشافی از سوی ایمیدرو و مجموعه میدکو در حال پیگیری است . بنابراین نگرانی بابت تامین سنگ آهن مورد نیاز صنایع فولادی و الزام برای واردات وجود ندارد
پورمند به تجهیز 3 معدن زغالسنگ خمرود، طبس2 و طبس3 اشاره کرد و گفت: برای تامین زغال خام کارخانه زغالشویی تجهیز این معادن در دستور کار قرار گرفته که در این راستا پیمانکار معدن خمرود نیز انتخاب شده است .
وی تولید زغالسنگ را حدود 700 هزار تن دانست و در خصوص الزام ایمنی در معادن زغالسنگ گفت: ایمنی یا HSE از اهمیت بالایی در معادن زغالسنگ برخوردار است اما به واسطه افزایش هزینه تولید، رعایت ایمنی چالش اصلی معادن را تشکیل می دهد به طوریکه در سایر کشورها شاهد حمایت های یارانه ای دولت ها در راستای الزام رعایت ایمنی هستیم.
وی ادامه داد: مجموعه میدکو با توجه به اهمیت HSE نه تنها از تجهیزات و فناوری های نوین در معادن بهره گیری خواهد کرد بلکه با انعقاد قرارداد با مشاورین خارجی زمینه ارتقای ایمنی در معادن زغاسنگ را فراهم آورده است.
پورمند در خصوص اقدامات توسعه صورت گرفته در استان کرمان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: استان کرمان به واسطه ظرفیت و پتانسیل مناسبی که دارد بیشترین حجم از سرمایه گذاری های مجموعه را به خود اختصاص داده است .
وی افزود: باید توجه داشت که توسعه منطقه ای چرخ محرکه توسعه کشور است و باید، رشد سرمایه گذاری متوازن در هر استان بر اساس ظرفیت های موجود صورت گیرد.
مدیرعامل هلدینگ میدکو امنیت سرمایه گذاری مهمترین موضوع در کسب و کار دانست و گفت:امنیت سرمایه گذاری همواره از دغدغه سرمایه گذاران بوده است . بنابراین لازم است دولت در کنار توسعه زیرساخت های تولید همچون حمل و نقل و انرژِی امنیت سرمایه گذاری را در مناطق مختلف مورد توجه قرار دهد.
پورمند از تعامل و همکاری ادارات و سازمان های استان کرمان در ایجاد پروژه های شرکت قدردانی کرد.