به گزارش پیامآوران معدن و فولاد، بهرام صادقی مدیر علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: واقعیت این است که ایران دارای یک درصد جمعیت جهان و7 درصد منابع طبیعی و ذخایر دنیا است، بنابراین از شایستگی برخورداری از یک درصد تجارت جهانی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی برخوردار است.
به گفته وی صادرات سنگ قیمتی و نیمه قیمتی ایران به شکل خام صورت می گیرد و سنگهای فراوری شده بدلیل نبود یا کمبود ماشین آلات سهم چندانی در صادرات ندارند.
صادقی از مزیت سیستم کاداستر در راستای ثبت اینترنتی محدوده های اکتشافی خبر داد و گفت: با راه اندازی سیستم کاداستر از امکان ثبت مجدد محدوده ها جلوگیری شد .
وی یادآور شد: ایران به عنوان یکی از 10 کشور شاخص معدنی جهان معرفی شده در حالی که آمارها نشان می دهد که ترکیه و تایلند به ترتیب سالیانه 20 و 40 میلیارد دلار درآمد از محل صادرات سنگ قیمتی و نیمه قیمتی دارند این در حالیست که این کشورها قابل مقایسه با پتانسیل ایران در این بخش نیستند.
صادقی گفت: تایلند فاقد معادن سنگ قیمتی است و با صدور سنگ های خام قیمتی و نیمه قیمتی ایران، بالاترین ارزش افزوده را با تراش آنها بدست می آورد.
وی افزود: هندوستان امروز با بهره گیری از سیاست اشتغال در روستاها نسبت به فراوری سنگ های نیمه قیمتی و صادرات آن به سایر کشورها اقدام کرده است.
صادقی گفت در سالهای گذشته بیش از 200 محدوده سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در کشور شناسایی شده، اما در این زمینه بهره برداری اصولی صورت نگرفته است.
این کارشناس سنگهای قیمتی تصریح کرد: بخش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی استعداد خوبی در زمینه ایجاد اشتغال دارد، بگونهای که امکان ایجاد اشتغال بیش از 100 هزار نفری در این حوزه فراهم است .
سهم ناچیز کشور در صادرات سنگهای قیمتی
به گزارش پیامآوران معدن و فولاد، بهرام صادقی مدیر علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: واقعیت این است که ایران دارای یک درصد جمعیت جهان و7 درصد منابع طبیعی و ذخایر دنیا است، بنابراین از شایستگی برخورداری از یک درصد تجارت جهانی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی برخوردار است. به […]
- ارسال توسط : خدیو
- 992 بازدید
- بدون دیدگاه