به گزارش تجارت، معدن و فولاد: معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه با اشاره به چالش جدی صنعت فولاد در سالجاری اظهار داشت: با توجه به افزایش چشمگیر حجم واردات محصولات فولادی به کشور در سال ۱۴۰۲، چالش جدی صنعت فولاد در سال ۱۴۰۳ موضوع واردات محصولات فولادی چین به ایران و کاهش صادرات فولاد ایران به بازارهای هدف است.
رضا حیدری افزود: کاهش قیمت سنگ آهن و محصولات فولادی در بازارهای جهانی و صادرات فزاینده صنعت فولاد چین برای همه تولیدکنندگان فولاد از جمله فولادسازان ایران نگران کننده بوده است اما بی توجهی وزارت صمت به تحولات بازارهای جهانی عجیب و نگران کننده است و در شرایطی که بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد جهت حمایت از تولید داخل خود نسبت به تعرفه گذاری بر روی واردات محصولات چین به کشور خود اقدام کردهاند، ناآگاهی سیاستگذاران صنعتی و معدنی کشورمان نسبت به این موضوع تعجب برانگیز است.
وی عنوان کرد: تنها واردات هدفمند فولاد به کشور قابل قبول است، واردات هدفمند به معنای واردات فولاد صرفا جهت افزایش استفاده از ظرفیتهای تولید در کشور است. وارداتی که باعث تعطیلی کارخانجات و یا ایجاد کاهش استفاده از ظرفیتهای داخلی باشد را خیانتی به سرمایه های ملی است.
به گفته وی واردات صورت گرفته در ماههای اخیر باعث کاهش تولید زنجیره تولید شده و این سوال را ایجاد کرده که در شرایطی که عرضه تولید کنندگان زنجیره فولاد در بورس کالا بدون مشتری است چرا مجوز واردات صادر میشود و ارز به این واردات تخصیص مییابد.
حیدری اضافه کرد: واردات فولاد توسط تجار و صادرکنندگان محصولات غیر مرتبط برای استفاده از ارز حاصل از صادرات باید متوقف شود چرا که تجربه نشان داده نه تنها به مدیریت بازار کمک نمیکند در بسیاری مواقع باعث التهاب در بازار میشود.