به گزارش تجارت، معدن و فولاد: بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور به ظرفیت 25 مگاوات که با سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع مس ایران در مجتمع مس شهربابک احداث شده است، به بهرهبرداری رسید و به شبکه برق سراسری متصل شد.
در دنیای امروز، با توجه به بحرانهای اقلیمی و نیاز به منابع پایدار انرژی، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی در حال افزایش است و شرکت ملی صنایع مس ایران به این مهم توجه ویژهای داشته است.
با توجه وجود ظرفیت استفاده از انرژی خورشیدی در شهر بابک، شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای کمک به رفع ناترازی انرژی در کشور، با نگاه ویژه به مقوله حفظ محیط زیست به سمت استفاده از انرژی پاک و تجدید پذیر حرکت کرده و پروژههای نیروگاهی متعددی را در دستور کار قرار داده است که از این پروژه ها، دو نیروگاه خورشیدی 25 و5 مگاواتی خورشیدی در مجتمع مس شهربابک به شبکه برق متصل شده است.
شهرستان شهر بابک به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، از اقلیم خشک و نیمهخشک برخوردار است. این اقلیم، به همراه تعداد روزهای آفتابی زیاد در سال، شرایط ایدهآلی برای استفاده از انرژی خورشیدی فراهم میآورد. شهر بابک به طور متوسط حدود 300 روز آفتابی در سال دارد که این امر نشاندهنده پتانسیل بالای این منطقه برای استفاده از پنلهای خورشیدی است و همین امر مجتمع مس شهربابک را به سمت سرمایهگذاری در این حوزه سوق داده است.
شرکت ملی صنایع مس ایران دو نیروگاه خورشیدی به ظرفیتهای 5 و 25 مگاواتی در مجتمع مس شهربابک احداث کرده است. نیروگاه 5 مگاواتی با مساحت 8 هکتار و نیروگاه 25 مگاواتی با مساحت 42 هکتار، با سرمایهگذاری بالغ بر 15 میلیون یورو طی روزهای گذشته به شبکه برق کشور متصل شده و به تأمین انرژی پایدار کمک میکند.
این پروژهها نه تنها موجب کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی شده، بلکه به کاهش آلودگیهای زیستمحیطی نیز کمک کردهاند. برنامهریزی برای ایجاد یک نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی در آینده نزدیک، نشاندهنده عزم راسخ برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در این منطقه است. این پروژه، با هدف تأمین انرژی پایدار و بهبود کیفیت زندگی مردم، در حال بررسی و برنامهریزی است.
نیروگاههای خورشیدی احداث شده به معنای واقعی کلمه میتواند به عنوان یک نماد از پیشرفت و توسعه پایدار در شهر بابک شناخته شود. نیروگاه 25مگاواتی خورشیدی مجتمع مس شهربابک در حال حاضر بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور است که به بهرهبرداری رسیده است و میتواند با راندمان 93درصدی نقش کلیدی در رفع ناترازی برق داشته باشد.
این تلاشها نه تنها به تأمین انرژی نیازهای کنونی کمک میکند، بلکه نسلهای آینده را نیز در مسیر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر قرار میدهد.