به گزارش تجارت، معدن و فولاد: مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در مجمع عمومی سالیانه این شرکت با ارائه گزارشی جامع از عملکرد سال ۱۴۰۳ و چهارماهه نخست ۱۴۰۴، از عبور موفق شرکت از چالشهای تأمین مواد اولیه و محدودیتهای انرژی خبر داد. فرید دهقانی با اشاره به افزایش تولید، رشد فروش و توسعه سرمایهگذاریها تأکید کرد که با اجرای برنامههای هدفمند و رویکردهای نوآورانه، آیندهای روشن در انتظار چادرملو است. در پایان مجمع، ۳۸ تومان سود به ازای هر سهم به تصویب رسید.
نگاهی به عملکرد ۱۴۰۳ و بحران منابع سنگآهن
فرید دهقانی، مدیرعامل شرکت چادرملو، در ابتدای گزارش خود به سهامداران، ضمن تشکر از اعضای مجمع و ارکان نظارتی، تصویر کلی از وضعیت صنعت فولاد و جایگاه چادرملو در زنجیره ارزش فولاد کشور ترسیم کرد.
وی اعلام کرد: سهم چادرملو در تولید کنسانتره سنگآهن کشور ۱۳ درصد، گندله ۷ درصد، آهن اسفنجی ۷ درصد و در شمش فولادی ۶ درصد است. با این حال، کاهش چشمگیر تولید سنگآهن کشور در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل، زنگ خطر را برای صنعت به صدا درآورده است.
به گفته دهقانی، میزان استخراج از معدن اصلی چادرملو از ۱۳.۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ به ۷.۸ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته و در سهماهه اول ۱۴۰۴ تنها ۸۲۰ هزار تن بوده است. او این روند نزولی را نتیجه پایان عمر معدن اصلی دانست و تأکید کرد که “ذات معدنکاری همین است.”
دهقانی سه عامل اصلی کاهش تولید در سال ۱۴۰۳ شامل کاهش ذخایر قابل استخراج از معدن اصلی؛ محدودیتهای شدید انرژی، بهویژه برق و انجام تعمیرات اساسی دورهای برشمرد.
وی افزود: تنها در بخش کنسانتره، یک میلیون تن به دلیل محدودیت انرژی از دست رفت. این عدد در گندله ۶۷ هزار تن، آهن اسفنجی حدود ۲۰۰ هزار تن و در شمش فولاد ۱۰۸ هزار تن بوده است.
برنامه چادرملو برای تأمین پایدار سنگآهن
دهقانی تأکید کرد که شرکت برای مقابله با بحران مواد اولیه، دو استراتژی کوتاهمدت و بلندمدت در هیئتمدیره تصویب کرده است:
کوتاهمدت: تأمین سنگآهن از طریق خرید و قراردادهای یکساله و دوساله؛
بلندمدت: شرکت در مزایدههای بهرهبرداری، سرمایهگذاری در اکتشاف، خرید معادن و توسعه ذخایر جدید.
به گفته وی، چادرملو در ۲۱ مزایده شرکت کرده که معدن “چاه گز” در یزد یکی از مهمترین آنهاست. همچنین، قرارداد اکتشاف و سرمایهگذاری در ۱۶ محدوده به وسعت ۵۰۰ کیلومتر مربع در استان یزد با شرکت انرژی ایران منعقد شده است.
دهقانی خبر داد که مطالعات فنی استخراج زیرزمینی در دو بخش T1 و T2 با ذخایر بالای ۱۵ میلیون تن آغاز شده و این اولین پروژه بزرگ استخراج زیرزمینی سنگآهن در کشور است. همچنین پروژه پرعیارسازی از محل باطلهها و بازیافت، بهمنظور بهرهبرداری حداکثری از منابع موجود در دستور کار قرار دارد.
بهبود محسوس در تولید و فروش در سال ۱۴۰۴
مدیرعامل چادرملو با اشاره به عملکرد چهارماهه اول ۱۴۰۴، گفت: «توانستیم با تلاش شبانهروزی، روند نزولی تولید را متوقف کنیم و به سیر صعودی بازگردیم.
در بخش فروش نیز دستاوردهای قابلتوجهی حاصل شد که شامل رشد ۱۳ درصدی در کنسانتره خشک؛ ۹۲ درصد رشد در گندله؛ ۱۰۰ درصد رشد در آهن اسفنجی و تنها افت جزئی در فروش شمش فولاد که به دلیل ثبت دفتری نشدن ۳۰ هزار تن صادرات بود.
پروژههای سرمایهگذاری کلان در افق توسعه
دهقانی از طرحهای متعددی در حوزه توسعه خبر داد، از جمله:
گندلهسازی شماره ۲: با پیشرفت ۴۷ درصدی، بهرهبرداری در ۱۴۰۵؛
نیروگاه سیکل ترکیبی اردکان: با پیشرفت ۹۰.۸۴ درصد، بهرهبرداری در ۱۴۰۵؛
نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی: فاز اول مردادماه و فاز دوم تا پایان سال وارد مدار میشود؛
طرح آنومالی ۱۰: استخراج در دو پیت شمالی و جنوبی آغاز شده؛
توسعه پاییندستی با هدف صادرات ورقهای خاص.
تأمین مالی نوین و مشارکت گسترده در طرحهای گروه
مدیرعامل چادرملو از راهاندازی گواهی سپرده گندله و تأمین مالی آنلاین برای نخستین بار در بین شرکتهای فولادی کشور خبر داد.
وی همچنین از مشارکت گسترده شرکت در پروژههای گروهی مانند کارخانههای کنسانتره و آهن اسفنجی در بهاباد، اقلید، اردبیل و همچنین پروژه حملونقل ریلی خبر داد.
دهقانی در خاتمه گفت: عملکرد ما در سال جاری، در تولید، فروش و سرمایهگذاری نویدبخش آیندهای روشن برای چادرملو است. این مسیر با تکیه بر کار تیمی و سیاستگذاریهای هوشمندانه طی خواهد شد.
در پایان مجمع، با تصویب سهامداران، ۳۸ تومان سود به ازای هر سهم تعیین شد. همچنین روزنامههای «جهان صنعت» و «دنیای اقتصاد» به عنوان روزنامههای رسمی شرکت انتخاب شدند.