2525 پنج شنبه,1 آذر 1403 | 14:53 سیامک راشت نیا

۷ ماه درخشان برای «ملی مس»

۷ ماه درخشان برای «ملی مس»

شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد بورسی «فملی» در سال‌های اخیر با رویکرد توسعه حداکثری به دستاورد‌های بسیار مهمی دست پیدا کرده است. در واقع مدیران این مجموعه با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور در حوزه مس در اختیار دارد، برنامه‌های مختلفی را در راستای بهره‌برداری از این ذخایر در دستور کار قرار داده است و استراتژی تولید یک میلیون تن کاتد مس را در برنامه‌های اجرایی خود جای داده است.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: شرکت ملی صنایع مس ایران با انتشار آمار‌هایی از عملکرد ۷ ماهه خود نشان داده است که در تمامی حوزه‌های مرتبط با تولید رشد خوبی را به ثبت رسانده است. این موضوع می‌تواند نویدبخش سال پرباری برای این مجموعه و سهامداران آن باشد.
 
شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد بورسی «فملی» در سال‌های اخیر با رویکرد توسعه حداکثری به دستاورد‌های بسیار مهمی دست پیدا کرده است. در واقع مدیران این مجموعه با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور در حوزه مس در اختیار دارد، برنامه‌های مختلفی را در راستای بهره‌برداری از این ذخایر در دستور کار قرار داده است و استراتژی تولید یک میلیون تن کاتد مس را در برنامه‌های اجرایی خود جای داده است.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شد تا شرکت ملی مس به عنوان اصلی‌ترین تولیدکننده مس و پرچمدار این صنعت توسعه حداکثری در بخش‌های مختلف را رقم بزند، جهش قیمت‌های جهانی و افزایش تقاضا برای این محصول معدنی است.

قیمت مس در بازار جهانی در سال‌های اخیر نوسانات متعددی را تجربه کرده است. پس از کاهش قیمت‌ها در سال ۲۰۲۰ به دلیل پاندمی کووید-۱۹، از اواخر همان سال و اوایل ۲۰۲۱، شاهد افزایش قابل توجهی در قیمت مس بودیم. این روند صعودی به دلیل بهبود تقاضا، به‌ویژه از سوی چین و محدودیت‌های عرضه در بازار جهانی رخ داد.

این تغییر قیمتی یا جهش باعث شد تا ملی مس به سمت بهره‌برداری و تولید کاتد مس بیشتر برود که می‌توانست بر سوددهی آن هم اثرگذار باشد. اما برای بهره‌برداری از فرصت‌های موجود در بازار‌های جهانی و همچنین تامین نیاز داخل باید این توسعه از بالادست یعنی از بخش افزایش عملیات معدنی استارت بخورد. در واقع حفاری و افزایش استخراج از مهم‌ترین برنامه‌های شرکت ملی مس بود که توانست در آن رکورد‌زنی‌های خوبی داشته باشد.

همین نگاه باعث شد تا ۷ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ برای ملی مس با رشد بسیاری همراه باشد. به عنوان مثال در حوزه عملیات حفاری این مجموعه رشد ۳۳ درصدی را با برنامه‌ریزی انجام ۴۵۰ هزار متر حفاری هدف‌گذاری‌شده محقق کرده است. همچنین مجموعه منابع زمین‌شناسی شرکت ملی مس نیز با رشد ۷.۵ درصدی ذخایر از ۱۹.۱ میلیارد تن به بیش از ۲۰.۶ میلیون تن ارتقا یافته است.

اما در سال جاری نیز در ۷ ماهه نخست سال این مجموعه توانست به رکوردزنی‌های خوبی دست پیدا کند که نوید توسعه هر چه بیشتر در مرحله تولید است. به عنوان مثال عملیات کل استخراج ماده معدنی در شرکت ملی صنایع مس ایران از ابتدای سال جاری بالغ بر ۱۷۴ میلیون تن بوده که این میزان نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲، ۱۰ درصد افزایش داشته است. این در حالی‌ست که استخراج ۱۷۴ میلیون تن ماده معدنی رکورد جدیدی در تاریخ فعالیت شرکت طی دوره هفت ماه نخست سال را رقم زده است.

همچنین در ۷ ماه نخست سال جاری میزان استخراج سنگ سولفوری نیز بالغ بر ۳۳.۶ میلیون تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ با رشد ۳ درصدی مواجه و رکورد جدیدی را در استخراج این ماده معدنی از ابتدای فعالیت شرکت در این بازه زمانی به ثبت رسانده است.

همین طور این مجموعه موفق به ثبت رکورد تاریخی در حفر عمیق‌ترین گمانه اکتشافی آن هم برای اولین بار در تاریخ اکتشافی کشور شده است.

اما در حوزه تولید نیز این مجموعه به رشد ۷ درصدی کاتد مس رسیده است. این در حالی است که صنایع معدنی در تابستان به دلیل کمبود و محدودیت برق، تولید در بسیاری از این واحد‌ها را تحت تاثیر قرار داده است و این بحران امسال زودتر از سال گذشته آغاز شده است. این رشد در تولید به خوبی گواه آن است که ملی مس توانسته با مدیریت بحران بر کمبود انرژی (برق) غلبه کند. در واقع شرکت ملی مس توانسته برنامه‌های تولیدی را با وجود محدودیت‌های انرژی پیش ببرد.

در کنار تولید کاتد مس، ملی مس در تولید مفتول مسی نیز رشد ۶۰ درصدی را در ۷ ماهه نخست سال به ثبت رسانده است. رشد‌های ثبت شده در ملی مس حاکی از آن است که این مجموعه با در نظر گرفتن تمامی عوامل موثر در رشد، به سمت تحقق برنامه‌های خود در حرکت است.

همچنین کارنامه ۷ ماهه این مجموعه نشان می‌دهد که «فملی» سال خوبی را پیش رو دارد و این می‌تواند نویدبخش خبر‌های خوشی برای سهامداران آن باشد.

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/22473
آخرین اخبار