2731 چهارشنبه,14 آذر 1403 | 09:35 سیامک راشت نیا

قیمت آلومینیوم در بازار صعودی خواهد بود

قیمت آلومینیوم در بازار صعودی خواهد بود

در حال حاضر، شماری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت آلومینیوم و بوکسیت ممکن است از سطح فعلی نیز فراتر رود.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: قیمت‌های جهانی بوکسیت و آلومینیوم در ماه نوامبر ۲۰۲۴ به بالاترین حد خود در پنج ماه اخیر رسید. این روند صعودی قیمت‌ها را تا حد زیادی می‌توان به عواملی نظیر رشد شاخص کل اقتصاد جهانی، افزایش نگرانی‌های فزاینده مرتبط با عرضه آلومینیوم در بازار، کاهش ارزش دلار آمریکا و افت سرعت رشد اقتصادی چین نسبت داد.


در حال حاضر، شماری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت آلومینیوم و بوکسیت ممکن است از سطح فعلی نیز فراتر رود.

قیمت آلومینیوم در پایان ماه نوامبر ۲۰۲۴ حدود ۱۸ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش را تجربه کرده است. همچنین، قیمت آتی فلز نامبرده در برخی از بورس‌های جهانی مانند بورس فلزات لندن با روندی صعودی همراه شده است.

در همین راستا، قیمت سه ماهه آلومینیوم در بورس «LME» به دو هزار و ۷۱۰ دلار در هر تن در روز هفتم نوامبر ۲۰۲۴ رسید. برخی از تحلیلگران در همین رابطه اظهار داشتند که افزایش زمان عرضه محموله‌های آلومینیومی در موقعیت‌های فروش و خرید به علت رشد حجم تقاضا برای این محصولات از سوی صنایع مصرف‌کننده، یکی دیگر از دلایلی بوده که موجب شده است قیمت آلومینیوم در بورس‌های آتی رشد را به ثبت برساند.

به‌ نقل از موسسه «MetalMiner»، افزایش قیمت در بازار آلومینیوم و بوکسیت باعث افزایش حجم تقاضا و خرید این محصولات خواهد شد. طبق گزارش روزنامه «BusinessLine» و به نقل از تحلیلگران، پیش‌بینی شده است که قیمت‌ها تنها اندکی نسبت به نرخ‌های فعلی افزایش را تجربه خواهند کرد. در همین راستا و به نقل از یک تحلیلگر، موسسه تحقیقاتی «BMI Research» رقم پیش‌بینی شده قبلی خود در سال ۲۰۲۴ برای قیمت آلومینیوم را از دو هزار و ۴۰۰ دلار در هر تن، به دو هزار و ۴۵۰ دلار در هر تن اصلاح کرده است.

از میان عوامل متعددی که در رشد قیمت آلومینیوم تاثیرگذار بوده است، می‌توان به دو عامل افزایش نگرانی‌ها در مورد عرضه مواد اولیه در بازار و گسترش تحولات جهانی اشاره کرد.

پیامدهای قطع معافیت‌های مالیاتی آلومینیوم چین بر بازار جهانی این فلز
وضعیت آلومینیوم در بازارهای اقتصادی، به تیتر نخست روزنامه‌های اقتصادی جهان طی روزهای اخیر بدل شده است. یکی از دلایل این مسئله، تصمیم دولت چین مبنی بر لغو معافیت‌های مالیاتی ۱۳ درصدی برای محصولات آلومینیوم و مسی صادراتی از مبدا این کشور است که از روز اول ماه دسامبر ۲۰۲۴ روند اجرای آن آغاز می‌شود.

بسیاری از تحلیلگران صنعت آلومینیوم معتقدند که اقدام دولت چین، حجم عرضه و صادرات مازاد آلومینیوم چین به سایر کشورها را کاهش دهد. چنین اتفاقی به سبب اینکه چین یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آلومینیوم در جهان به شمار می‌رود، ممکن است بازار این فلز را دچار مشکلات و چالش‌هایی کند.

طبق گزارش منتشر شده در یکی از رسانه‌های غربی، افزایش قیمت‌های محصولات آلومینیومی ناشی از مشکلات ایجاد شده در زنجیره عرضه و افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی بوده است. از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور منتخب ایالات متحد آمریکا بارها در سخنرانی‌های خود به وضع تعرفه‌های کالاهای صادر شده از مبدا کشورهایی نظیر کانادا، هند و چین اشاره کرده بود. تحلیلگران بر این باورند که حذف معافیت‌های مالیاتی از سوی دولت چین، در واقع یک سیاست‌گذاری به منظور حمایت از تولیدکنندگان بازار داخلی این کشور بوده است.

اگرچه این اقدام دولت چین حجم صادرات آلومینیوم در سایر نقاط جهان را محدود می‌کند اما از سوی دیگر، منجر به ایجاد وضعیت عرضه مازاد در بازار داخلی این کشور خواهد شد. طبق پیش‌بینی‌های اعلام شده، اقدام دولت چین حجم عرضه جهانی این فلز را حدود پنج میلیون تن کاهش داده که این اتفاق منجر به افزایش کوتاه‌مدت قیمت‌های بیشتر محصولات آلومینیومی می‌شود.

قیمت بوکسیت به بالاترین میزان خود در چند ماه گذشته رسید
طبق گزارش موسسه «ING Think»، افزایش فشار ناشی از مشکلات تجاری ممکن است دولت چین را مجبور به حذف یارانه‌هایی کند که شرکای تجاری‌ این کشور آن را ناعادلانه می‌خوانند. گفتنی است اقدام دولت چین درست در زمانی انجام شد که قیمت بوکسیت به بالاترین حد خود هم‌زمان با توقف صادرات این ماده معدنی از گینه توسط شرکت «Emirates Global Aluminum» رسید.

توقف صادرات از گینه به عنوان دارنده بزر‌گ‌ترین معدن بوکسیت در جهان همراه با کاهش تولید این ماده معدنی در استرالیا و جامائیکا، روند عرضه آن را به شدت تحت فشار قرار داده است. در نتیجه این اتفاقات واحدهای ذوب چین با کمبود حجم عرضه مواجه شده و موجودی ذخایر انبار بوکسیت این واحدها به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۱۵ تاکنون رسیده است.

بر اساس گزارش دیگری که از بانک جهانی ارائه شده است، چین همچنان به روند افزایش ظرفیت تولید در واحدهای ذوب آلومینیوم خود مستقر در کشورهای جنوب شرق آسیا حتی با این وجود که دولت این کشور به دنبال تعیین سقف تولید سالانه ۴۵ میلیون تنی آلومینیوم در بازار داخلی است، ادامه می‌دهد.

تغییر قوانین مربوط به معافیت‌های مالیاتی محوله‌های صادراتی در چین
دولت چین طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده برای صادرات آلومینیوم و مس را لغو می‌کند و میزان معافیت‌های مالیاتی تعیین شده برای محموله‌های صادراتی باتری و پنل‌های خورشیدی را کاهش می‌دهد. مدت‌هاست که از مبدا چین، محموله‌های آلومینیومی در قالب محصولات نیمه‌ساخته مانند گرده‌ها، ورق‌ها و فویل‌های آلومینیومی به مقصد کشورهای دیگر صادر می‌شود. اگرچه صادرات این محصولات آلومینیومی از چین برای کشورهای غربی مهم برشمرده می‌شود اما چنین اقدامی از سوی دولت چین ممکن است جنگ تجاری میان این کشور با اتحادیه اروپا و آمریکا را تشدید کند.

از سوی دیگر واحدهای ذوب آلومینیوم در کشورهای جهان به دلیل ایجاد وضعیت مازاد عرضه، کاهش قیمت‌ها و افزایش هزینه‌های انرژی ممکن است تعطیل شوند و اقدام دولت چین باعث شود واحدهای ذوب با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم کنند.

کاهش ارزش دلار آمریکا را می‌توان یکی دیگر از عواملی دانست که در افزایش قیمت آلومینیوم و بوکسیت نقش داشته است. در همین راستا، با کاهش ارزش دلار پس از ثبت یک روند صعودی چشمگیر، معامله‌گران بازار فرصت را مغتنم شمرده‌اند و اقدام به افزایش حجم خرید این فلز از بازار کرده‌اند.

نگرانی‌ها در خصوص روند عرضه و قیمت آلومینیوم در بازار جهانی
لغو تخفیف‌های مالیاتی در نظر گرفته شده برای برخی از محموله‌های کالایی صادراتی از مبدا چین به ویژه فلز آلومینیوم، نگرانی‌های روند عرضه را افزایش داده و احتمالا باعث خواهد شد قیمت این فلز در بازارهای بین‌المللی روندی صعودی به خود بگیرد، از این رو، صنایع وابسته به آلومینیوم تحت تاثیر نوسانات قیمتی فلز نامبرده قرار خواهند گرفت. بر همین اساس، آن دسته از کشورهایی که به تامین آلومینیوم از چین وابسته هستند، در حال حاضر ناچار هستند برای تامین نیاز خود به این فلز استراتژیک به منابع دیگری رجوع کنند.

شرکت روسی تولیدکننده آلومینیوم با نام «Rusal» اخیرا اعلام کرد که قصد دارد ظرفیت تولید آلومینیوم سالانه خود را حدود ۶ درصد کاهش دهد. شرکت مذکور دلیل این کار را افزایش هزینه‌های مواد اولیه و افت حجم تقاضای داخلی برای آلومینیوم اعلام کرد. کاهش ظرفیت تولید آلومینیوم از سوی شرکت نامبرده در فاز نخست حدود ۲۵۰ هزار تن گزارش شده است.

منبع: فلزات آنلاین
لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/22679
آخرین اخبار