2792 یکشنبه,18 آذر 1403 | 14:27 سیامک راشت نیا

آینده مبهم بازار فولاد ایران

آینده مبهم بازار فولاد ایران

هفته جاری روند متعادل رو به منفی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول اوایل هفته افت ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی داشت که پس از آن تا پایان هفته ثبیت شد و روز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه با قیمت ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومانی هفته خود را به پایان رساند.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: با توجه به نوسانات و عدم آرامش اقتصادی، ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه به شدت روند صعودی را طی می‌کند و به همین دلیل، تقاضا در تمامی مقاطع فولادی نسبت به سال‌های گذشته نزولی شده است.

هفته جاری روند متعادل رو به منفی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول اوایل هفته افت ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی داشت که پس از آن تا پایان هفته ثبیت شد و روز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه با قیمت ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومانی هفته خود را به پایان رساند.

قیمت میلگرد در سال گذشته با توجه به نوسان ارز تغییرات زیادی را تجربه کرد؛ اما در سال جاری با کنترل نرخ دلار، قیمت مقاطع فولادی نیز کنترل شد و به گفته کارشناسان شرایط نسبت به سال گذشته متعادل‌تر شده است. با این وجود به دلیل برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا و افت خرید محصولات، همچنان رکود بر این بازار رخت بسته و شتابی نداشته است.

همچنین نرخ تیرآهن در دهمین هفته پاییز روند ثابتی را تجربه کرد؛ به گونه‌ای که در آخرین روز کاری هفته توانست در محدوده ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومانی به کار خود پایان دهد.

از سوی دیگر، بازار پروفیل نیز همانند سایر محصولات در طول هفته بدون تغییر قیمت ماند. این محصول روز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه قیمت ۳۷ هزار و ۷۰۰ تومان را برای خود به ثبت رساند.

از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند ثابت قرار داشتند و تنها روز سه شنبه ۱۳ آذر ماه، یک رشد جزئی ۱۰۰ تومانی را تجربه کردند. بر همین اساس، دو محصول به ترتیب با قیمت ۳۰ هزار تومان و ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.

گزارش‌ها از بازار جهانی آهن و فولاد نشان می‌دهد روند فروش واحد‌های مسکونی جدید در چین در ماه نوامبر بار دیگر کاهش یافت. این کاهش پس از آن رخ داد که بسته‌های محرک اقتصادی در ماه سپتامبر، موجب افزایش فروش در اکتبر شد. البته کارشناسان احتمال می‌دهند در یک رویداد سیاسی کلیدی پیش رو، محرک‌های اقتصادی جدیدی توسط دولت چین معرفی شود که بتواند از مشکلات بخش املاک بکاهد و در سال ۲۰۲۵ به افزایش تقاضای فولاد کمک کند.

در واقع طبق گزارش‌های منتشر شده، چین قصد دارد کنفرانس مرکزی اقتصادی خود را در تاریخ ۱۱ تا ۱۲ دسامبر برگزار کند و این کنفرانس قرار است اهداف اقتصادی کشور برای سال ۲۰۲۵، شامل رشد تولید ناخالص داخلی و نسبت کسری بودجه، را تعیین کند که اگر بسته‌های محرک مالی قوی‌تری در بخش املاک معرفی شود، احتمالاً فروش واحدهای مسکونی جدید در سال میلادی جدید بهبود یابد.

در این راستا، تا زمانی که موجودی انبارهای محصولات فولادی به طور تاریخی پایین باقی بماند و تولید به دلیل کاهش تقاضا برای فولاد ساختمانی کاهش یافته باشد، هر گونه پشتیبانی احتمالیِ محرک‌های جدید، ممکن است منجر به بهبود تقاضای فصلی فولاد و افزایش قیمت فولاد در اوایل سال ۲۰۲۵ شود.ناگفته نماند موجودی میلگرد چین که به عنوان یک شاخص بلندمدت شناخته می‌شود، به ۲.۶۷ میلیون تن تا تاریخ ۲۰ نوامبر رسیده که افزایش ۱۰.۳ درصدی نسبت به پایان اکتبر داشته است. این موجودی هنوز ۹.۵ درصد کمتر از سال گذشته و ۲۹.۶ درصد کمتر از همان دوره در سال ۲۰۲۱ است که بخش املاک چین به اوج خود رسید.

از طرفی، نوسانات قیمت و عدم ثبات اقتصادی، سرمایه‌گذاران را از انجام پروژه‌های جدید بازداشته و این امر باعث کاهش چشمگیر تقاضا برای محصولات فولادی به ویژه تیرآهن شده است. در این شرایط، نیاز به راهکارهای حمایتی از سوی دولت و همکاری بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان برای احیای بازار احساس می‌شود.

بنابراین با توجه به نوسانات و عدم آرامش اقتصادی، ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه به شدت روند صعودی را طی می‌کند و به همین دلیل، تقاضا در تمامی مقاطع فولادی نسبت به سال‌های گذشته نزولی شده است. بر همین اساس، پیش‌بینی می‌شود با توجه به کاهش تقاضا در بازار آهن، افزایش قیمت چشمگیری در میان محصولات مشاهده نشود.

از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۷۰ تا ۷۱ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه در محدوده ۷۱ هزار و ۸۰۰ تومانی تثبیت شد.

همچنین، قیمت دلار نیمایی در آخرین روز کاری هفته در بخش فروش ۵۴ هزار و ۳۲۹ تومان و در بخش خرید نیز ۵۳ هزار و ۸۴۰ تومان به ثبت رسید که از سوی تحلیلگران اقتصادی به ‌عنوان واکنشی به وضعیت اقتصادی و سیاست‌های ارزی اخیر دولت ارزیابی می‌شود. از طرفیاصلاح صعودی نرخ دلار نیمایی نقش مهمی در تقویت گزارش کدال یا سودسازی شرکت‌های فولادی بورسی دارد؛ چرا که نرخ فروش و ارز حاصل از صادرات محصول آنها، عمدتا بر اساس این نرخ کنترل می‌شود.
 

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/22740
آخرین اخبار