به گزارش تجارت، معدن و فولاد: شرکت فولاد مبارکه به عنوان مجموعهای درخشان در تولید فولاد به دنبال تحقق انقلاب صنعتی است تا به واسطه آن با کاهش برخی هزینهها به افزایش بهرهوری دست پیدا کند. این موضوع نیز در بخشهای مختلفی کلید خورده است و پروژههای مختلفی در دستور کار است که دستاوردهای خوبی به همراه دارد.
به گزارش میمتالز، انقلاب صنعتی نسل ۵ در حالی رو به توسعه است که میتواند بهرهبرداری در واحدهای صنعتی به ویژه واحدهای فولادی را افزایش دهد. درواقع انقلاب صنعتی نسل پنجم (Industry ۵.۰) بهعنوان ادامه انقلاب صنعتی نسل چهارم (Industry ۴.۰)، بر تعامل میان فناوریهای پیشرفته و انسانها تمرکز دارد. در حالی که Industry ۴.۰ به اتوماسیون، اینترنت اشیا (IoT)، و دادههای بزرگ (Big Data) اختصاص داشت، نسل پنجم تلاش میکند تا انسان را در مرکز توجه قرار داده و ارزشهای انسانی مانند خلاقیت، امنیت، پایداری و اخلاق را تقویت کند.
در این بین شرکت فولاد مبارکه اصفهان در راستای افزایش بهرهوری و کاهش هزینه ها، پروژههای متعددی در زمینه هوشمندسازی اجرا کرده است. یکی از این پروژهها، هوشمندسازی انبارهای قطعات یدکی است که با همکاری شرکتهای دانشبنیان در حال انجام است. این اقدام با هدف کاهش خطاهای انسانی، بهبود نگهداری اقلام و انبارش مطابق با استانداردهای جهانی صورت میگیرد.
همچنین، پروژه هوشمندسازی موتورخانههای حرارت مرکزی شرکت فولاد مبارکه با تشکیل کارگروهی در راستای مدیریت و صرفهجویی در مصرف انرژی با موفقیت انجام شده است.
بر اساس برآوردها، انتظار میرود که تا سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵ میلادی)، هوشمندسازی در فولاد مبارکه بین ۶ تا ۸ درصد به سودآوری این شرکت اضافه کند.
این اقدامات نشان دهنده تعهد فولاد مبارکه به تحول دیجیتال و بهرهگیری از فناوریهای نوین برای بهبود فرآیندهای تولید و پشتیبانی است.
درواقع فولاد مبارکه در مسیر هوشمندسازیای قرار گرفته است که دستاوردهای بسیار مهمی به همراه دارد.
اما همانطور که اشاره شد یکی از پروژههای این مجموعه فرآیند هوشمندسازی انبارها است. این پروژه در بخشهای مختلفی میتواند دستاورد خوبی برای مبارکه به همراه داشته باشد.
یکی از مهمترین موضوعات در پس اجرای این پروژه حفاظت از محیط زیست انجام میشود چرا که هوشمند شدن انبارها میتواند با حذف برخی موارد مصرف برخی اقلام از جمله کاغذ، فرمهای بانکی. محقق شود. این اتفاقی است که واحدهای صنعتی دنیا در حال اجرای آن هستند. در نتیجه زمانی که قرار است فولاد مبارکه خود را در رده تولیدکنندگان فولاد جهان قرار گیرد باید خود را با تغییرات جهانی همراه کند.
فولاد مبارکه برای حفظ بازارهای خود در اروپا نیازمند کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی است. این موضوع حالا در فولاد مبارکه نه تنها در کاهش کربن بلکه در حوزههای دیگر نیز در دستور کار است. از سویی دیگر حذف برخی آیتمها به واسطه هوشمندسازی میتواند بر کاهش هزینهها نیز اثر گذار باشد.
اما اتفاق دیگری که با هوشمندسازی انبارها در فولاد مبارکه رخ میدهد، کاهش برخی نیروهای انسانی و افزایش بهرهوری نیروهایی است که پس از هوشمندسازی در این بخش حضور خواهند داشت. در واقع فولاد مبارکه با اجرای این موضوع به سمت بهینهسازی در بخش نیروی انسانی هم در حرکت است و نتیجه آن افزایش بهرهوری در میان این نیروها خواهد بود.
اما در کنار دو موضوع یاد شده، اجرا پروژههای یاد شده منجر به توسعه همکاری مبارکه با شرکتهای دانشبنیان میشود که در ذیل این همکاریها اشتغالزایی خوبی شکل میگیرد. درواقع چندین هدف به واسطه این برنامه فولاد مبارکه محقق میشود.
اما آن چیزی که در این بین مهم است، توسعه صنعت فولاد ایران و همراه شدن آن با تغییرات جهانی است که حالا با اجرای برنامه هوشمندسازی فولاد مبارکه در حال تحقق است.
منبع: تیتر ۲۰