به گزارش تجارت، معدن و فولاد: معاون خرید فولاد هرمزگان، در مورد ساخت داخل قطعات و تجهیزات یدکی این شرکت گفت: یکی از مزایای بزرگ ساخت داخل قطعات و تجهیزات یدکی، تأمین پایدار است؛ ما نیز در شرکت فولاد هرمزگان و در راستای بومیسازی و توسعه ساخت داخل، همواره این رویکرد را دنبال کردهایم. کمااینکه این رویکرد در گروه فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان سالهاست که اجرا میشود.
مسیب فروغی در حاشیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد با بیان این مطلب در ادامه افزود: خوشبختانه فولاد هرمزگان به نقطهای رسیده است که بیش از ۶۰ درصد قطعات یدکی مورد نیاز خود را بومیسازی کرده است. همچنین، نزدیک به ۷۰ درصد از قطعات مصرفیمان به صورت داخلی تأمین میشود.
به گفته وی، از نظر کلی، بالای ۸۰ درصد اقلام مورد نیاز فولاد هرمزگان از منابع داخلی تأمین میشود که مزایای بسیاری دارد. نخستین مزیت آن، کاهش هزینههای تأمین است. علاوه بر این، با کاهش فاصله زمانی تأمین قطعات، نیاز به حجم بالای خرید و انبارداری کاهش یافته و میزان موجودی انبار بهینهتر میشود. همچنین تأمین داخلی قطعات این امکان را به ما میدهد که خدمات پس از فروش و تعمیرات قطعات را بهراحتی انجام دهیم، چرا که قطعات داخل کشور به راحتی قابل دسترسی و تعمیر هستند.
وی افزود: علاوه بر این، قیمت تمامشده ساخت قطعات در داخل کشور تقریبا ۵۰درصد قیمت تامین خارجی است که این صرفهجویی قابل توجهی در ارزی و ریالی به همراه دارد و هزینههای تبدیل را نیز کاهش میدهد.
به گفته فروغی، در حال حاضر فولاد هرمزگان به بلوغ بومیسازی رسیده و ما در تلاشیم علاوه بر حفظ شرایط موجود، فرایندهای بومیسازی را گسترش دهیم. یکی از اهداف ما این است که بهزودی در زمینه فرایندها و تکنولوژیهای تولید نیز بومیسازی داشته باشیم که در این راستا، حمایت از شرکتهای دانشبنیان امری ضروری است.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم بهطور مؤثر قطعات و تجهیزات جدید را تولید کنیم، حمایتهای مالی از این شرکتها لازم و ضروری است؛ چراکه سرمایهگذاریهای ثابت این شرکتها بالاست و معمولاً از بنیه مالی ضعیفتری برخوردارند.
معاون خرید شرکت فولاد هرمزگان افزود: طی دو دههای که بنده در حوزه بومیسازی فعالیت داشتهام، این یقین حاصل شده است که در زمینه دانش فنی و مهارتها هیچ کمبودی در کشور وجود ندارد؛ بلکه مشکل اصلی ما در گذشته، عدم حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان بوده است که خوشبختانه در فولاد هرمزگان این موضوع به جدیت پیگیری میشود.
وی افزود: ما در حال حاضر در حوزه تکنولوژی و فرایند نیز فعالیت خود را آغاز کردهایم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد پیشرفتهای قابل توجهی باشیم.
درواقع تقویت بنیه علمی و فنی کشور در صنعت فولاد یکی از اهداف شرکت فولاد هرمزگان بوده و هدف ما این است که در آینده نهتنها قطعات و تجهیزات، بلکه فرایندها و تکنولوژیهای تولید نیز بهطور کامل بومیسازی شوند.
وی در پایان تصریح کرد: امید میرود با برنامهریزی دقیق و حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه این رویکرد، به اهداف و چشم انداز مورد نظر خود در صنعت فولاد دست پیدا کنیم.