6045 یکشنبه,29 تیر 1404 | 10:30 سیامک راشت نیا

تدوین بسته تشویقی برای معدن ضروری است

تدوین بسته تشویقی برای معدن ضروری است

در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، بخش معدن و صنایع معدنی عملکردی فراتر از انتظار از خود نشان داد. با وجود تهدید‌های امنیتی، مشکلات حمل‌ونقل و اختلال در زنجیره تأمین، بخش معدن تولید را متوقف نکرد و به گفته برخی فعالان، حتی در برخی موارد افزایش تولید نیز مشاهده شده است.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد:  در میانه بحران ۱۲ روزه جنگی که بسیاری از بخش‌های اقتصادی ایران را دچار وقفه و رکود کرد، معدن و صنایع معدنی بر خلاف جریان، نه تنها متوقف نشد بلکه با تکیه بر تاب‌آوری و پایداری کم‌نظیر، به تولید ادامه داد. حالا که از گردنه جنگ عبور شده، فعالان این بخش انتظار دارند دولت با بسته‌های حمایتی، سیاست‌های پایدار مالی و تسهیل واردات تجهیزات، این صنعت استراتژیک را تنها نگذارد.
 
در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، بخش معدن و صنایع معدنی عملکردی فراتر از انتظار از خود نشان داد. با وجود تهدید‌های امنیتی، مشکلات حمل‌ونقل و اختلال در زنجیره تأمین، بخش معدن تولید را متوقف نکرد و به گفته برخی فعالان، حتی در برخی موارد افزایش تولید نیز مشاهده شده است.

معدن‌کاران در استان‌هایی مانند کرمان، یزد، خراسان جنوبی و زنجان، با وجود شرایط سخت، شیفت‌های کاری را حفظ کرده و از تعطیلی واحد‌های تولیدی جلوگیری کردند. این ایستادگی، نه تنها نقش معدن را به‌ عنوان پیشران اقتصاد کشور تثبیت کرد، بلکه نشان داد این بخش در شرایط بحران نیز می‌تواند روی پای خود بایستد.

با این حال، اکنون و پس از عبور از بحران اولیه، زمان آن رسیده که دولت برای حمایت از این بخش راهبردی وارد عمل شود. فعالان معدنی با مشکلاتی، چون کمبود نقدینگی، فرسودگی ماشین‌آلات، تأخیر در حمل مواد و قطعی انرژی مواجه‌اند که اگر به موقع رسیدگی نشود، تداوم تولید را با تهدید مواجه خواهد کرد.

در شرایطی که معدن یکی از معدود بخش‌هایی بود که در روز‌های جنگی کشور را تنها نگذاشت، انتظار فعالان این حوزه آن است که دولت با اختصاص بسته‌های حمایتی، تسهیل در واردات تجهیزات و تثبیت سیاست‌های مالیاتی و ارزی، به تقویت تاب‌آوری این صنعت کمک کند.

اکنون، معدن از آزمون سخت جنگ با سربلندی عبور کرده؛ اما برای ادامه مسیر، نیازمند حمایت آگاهانه، هدفمند و فوری دولت است.

«وحید اسلامیان» رییس انجمن مس ایران در گفت‌و‌گو با «می‌متالز» اظهار کرد: حدود ۳۰ تا ۴۰ مورد برای حمایت از بخش معدن مشخص و از سوی اتاق ایران به مقامات دولتی پیشنهاد داده شده است تا پس از تصویب برای اجرا ابلاغ شود.

وی ادامه داد: در این بین یکی از بحث‌ها موضوع حقوق دولتی و بحث اظهارنامه‌های مالیاتی است که باید تا پایان تیر ارائه مشود یا حتی بحث بدهی‌ها بخشیده شود.

اسلامیان با اشاره به اقدامات انجمن مس نیز بیان کرد: در انجمن نیز ما برخی موارد را داشتیم که شرکت‌هایی همچون فولادی‌ها، مس و آلومینیوم که باید به سمت فروش مدت‌دار بروند تا التهاب‌های ایجاد شده در بازار رفع شود.

این عضو کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در ادامه بیان کرد: باید جلوی استرس‌های موجود را گرفت. دولت در بحث اوراق با تزریق پول کمی وارد شد، اما همچنان التهاب وجود دارد. در نتیجه باید بسته‌های حمایتی برای صنایع تدوین شود.

اسلامیان در حوزه مس، اضافه کرد: حرکت بازار کند شده است چرا که ۵۰ درصد مصرف مس در داخل مربوط به صنعت ساختمان است که در حال حاضر در رکود به سر می‌برد و شرایط حاد‌تر شده است.

این فعال معدنی در ادامه تصریح کرد: البته در کنار آن باید در شرکت‌های معدنی نیز اقداماتی انجام شود و باید غم دیگران را خورد.

وی تاکید کرد: امروز بخش معدن و صنایع معدنی نیازمند حمایت‌های تشویقی است تا بتواند به حیات خود ادامه دهد.

 
 

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/25993
یادداشت ها
آخرین اخبار