2377 چهارشنبه,23 آبان 1403 | 13:51 سیامک راشت نیا

مهندس مهرداد اکبریان، رییس انجمن سنگ‌آهن ایران در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش خواستار شد:

دولتمردان ، بهره‌گیری از نظرات کارشناسان خبره با نگاه “ملی“ را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند

دولتمردان ، بهره‌گیری از نظرات کارشناسان خبره با نگاه “ملی“ را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند

رییس انجمن سنگ‌آهن ایران انتقال وظایف و مسولیت‌های دولت به واحدهای تولیدی از جمله تامین زیرساخت، سرمایه‌گذاری برای اکتشاف محدوده‌های جدید و.. را مورد اشاره قرار داد و افزود: در شرایطی که سیاست‌های انقباضی و وضع سیاست‌های تنبیهی از سوی دولت‌ها وضع می‌شوند، هیچ‌کدام از مشکلات زنجیره فولاد مرتفع نخواهد شد.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: علیرغم این‌که نمی‌توان اقدامات مثبت تولید در کشور را نادیده گرفت، اما دستاورهای زنجیره فولاد کشور با مدیریت کارآمدتر می‌توانست نتایج بهتر و گسترده‌تری به همراه داشته باشد؛ صنعت فولاد کشور امروز بیش از هر زمانی نیازمند مدیران دولتی است که مسوولیت اشتباهات خود را به گردن بگیرند و برای جبران آن بکوشند!

مهندس مهرداد اکبریان، رییس انجمن سنگ‌آهن ایران در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش با بیان این مطلب و اشاره به این مهم که امروز دیگر زنجیره فولاد نباید نگران کمیت تولید باشد و کیفیت محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر در بازارهای جهانی به زودی تبدیل به دغدغه اصلی تولیدکنندگان خواهد شد، ادامه داد: در دهه‌های گذشته در دوره‌های متفاوت مسولیت نمایندگان مجلس و مدیران سازمان‌ها و نهادهای تصمیم‌گیرنده، احداث واحدهای جدید تولیدی برگ زرینی در کارنامه این افراد محسوب می‌شد و نگرانی‌ای بابت تکثیر واحدهای تولیدی نداشتند اما توسعه کیفی، بازار، زیرساخت، سیاست‌های خارجی کشور و… موضوعاتی هستند که در توسعه‌ همه‌جانبه صنعت فولاد مغفول‌مانده‌اند.

به گفته اکبریان، شعار جلوگیری از خام‌فروشی و تبدیل ایران به بزرگترین صادرکننده فولاد منطقه موجب سرمایه‌گذاری کلان بخش‌خصوصی و دولتی در این حوزه شد؛ به گونه‌ای که شاهد رشد چندبرابری ظرفیت تولید محصولات بالادست همچون گندله، کنسانتره، آهن‌اسفنجی و… در مدت کوتاهی بودیم اما از سوی مسولان جدی گرفته نشد که نمود آن بحران‌های جدی انرژی و زیرساخت است. امروز واحدهای تولیدی، بدون بهره‌برداری از ظرفیت اسمی تولید آنها، تبدیل به آهن‌پاره‌هایی چسبیده به زمین شده‌اند.

وی با هشدار ورشکستگی واحدهای فولادی کوچک و متوسط‌مقیاس در آینده نزدیک تصریح کرد: نگاه مسولان به صنعت فولاد نباید معطوف به سودآوری واحدهای بزرگ‌مقیاس همچون فولادمبارکه باشد زیرا واحدهای با قدمت بیشتر که تمام زنجیره تولید را در برمی‌گیرند، با دلار ارزان‌قیمت و شرایط متفاوتی نسبت به امروز ساخته شده‌اند؛ مسولان امروز باید واحدهای موجود را به استفاده از تکنولوژی‌های جدید و تولید فولادهای کیفی سوق دهند تا سرمایه‌گذاری‌های جدید صرف توسعه زیرساخت‌ها شوند.

رییس انجمن سنگ‌آهن ایران انتقال وظایف و مسولیت‌های دولت به واحدهای تولیدی از جمله تامین زیرساخت، سرمایه‌گذاری برای اکتشاف محدوده‌های جدید و.. را مورد اشاره قرار داد و افزود: در شرایطی که سیاست‌های انقباضی و وضع سیاست‌های تنبیهی از سوی دولت‌ها وضع می‌شوند، هیچ‌کدام از مشکلات زنجیره فولاد مرتفع نخواهد شد.

اکبریان با بیان این‌که در حال حاضر تنها ۷ درصد از محدوده‌های کشور در اختیار بخش اکتشاف معادن قرار دارد، تصریح کرد: رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه با شرایطی که بازارهای داخلی و خارجی در حال ازدست رفتن است، توسعه واحدهای تولیدی توجیه اقتصادی ندارند و صدور مجوز برای واحدهای با جانمایی‌ اشتباه همچنان در دستور کار نمایندگان قرار دارد، قابل دستیابی نیست.

بسیاری از معادن در کشورهای دیگر همچون چین، با عیار بسیار پایین‌تر از باطله‌های معادن ایران استخراج می‌شوند اما به واسطه استفاده از تکنولوژی‌های نوین، سنگ با عیار پایین را تبدیل به محصول با ارزش‌افزوده بالا می‌کنند، این در حالی است که معادن ایران نیازمند سیاست‌گذاری‌های خارجی جدید برای ورود تکنولوژی نوین، تجهیزات نو، سرمایه‌گذاری خارجی و ارتباط با بازارهای جهانی است.

رییس انجمن سنگ‌آهن ایران با نادرست خواندن رویه ایجاد رکود برای کنترل تورم، برنامه‌ریزی اشتباه برای جلوگیری از خام‌فروشی را موجب فرار سرمایه‌گذاران در بخش معدن دانست و خاطرنشان کرد: در ابتدای سال ۱۴۰۲ و در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین، دولت با وضع عوارض صادرات از توسعه بخش معدن جلوگیری به عمل آورد، از سوی دیگر صنایع ایران به دلیل انقباض در سیاست‌های خارجی، محدود به بازارهای چین، روسیه، عراق و افغانستان هستند و از معاملات پرسود جهانی بی‌بهره مانده‌اند.

وی در پایان، بنگاه‌داری سازمان‌های زیرمجموعه وزارت صمت همچون ایمیدرو را مورد اشاره قرار داد و افزود: سازمان‌های این وزارتخانه اگر به‌جای تمرکز بر سهام‌گردانی و سودآوری از محدوده‌های معدنی، اقدامات نظارتی، حمایتی، ضمانتی و هدایتی را در دستور کار خود قرار دهد، کمتر شاهد حوادث تلخ و خسارات مالی و جانی در معادن خواهیم بود.

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/12366
آخرین اخبار