2860 پنج شنبه,22 آذر 1403 | 11:23 سیامک راشت نیا

در آیین افتتاح نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی چه گذشت؟

در آیین افتتاح نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی چه گذشت؟

در این کنفرانس نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در حوزه آهن‌سازی، فولاد سبز و الزامات زیست محیطی، تکنولوژی‌های روز و در دست توسعه و محصولات دانش‌بنیان مرتبط با فرایند احیاء مستقیم آهن ارائه می‌شود.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: آیین افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی به میزبانی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش صبح امروز چهارشنبه ۲۱ آذرماه در بندرعباس برگزار شد.

در این کنفرانس نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در حوزه آهن‌سازی، فولاد سبز و الزامات زیست محیطی، تکنولوژی‌های روز و در دست توسعه و محصولات دانش‌بنیان مرتبط با فرایند احیاء مستقیم آهن ارائه می‌شود.

حل چالش‌های بخش آهن‌سازی با رویکرد توسعه پایدار/ دبیرخانه دائمی کنفرانس ملی آهن‌سازی در فولاد کاوه جنوب کیش تأسیس شد

دکتر جواد حاتمی مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش در آیین افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی اظهار داشت: در بخش گاز که عامل احیاء کننده در فرآیند آهن‌سازی است، کشور با کسری روبرو است و در بخش استخراج و اکتشاف سنگ آهن نیز با چالش‌هایی روبرو هستیم. راه‌حل همه این مسائل، توسعه پایدار است تا ناترازی‌ها با تکیه بر روش‌های علمی و توسعه پایدار رفع شود.

وی افزود: فولاد کاوه جنوب کیش یک مدول احیا مستقیم جدید به ظرفیت سالانه یک میلیون تن در دست احداث دارد که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

حاتمی گفت: در این کنفرانس از نظرات صاحب‌نظران و متخصصان آهن‌سازی کشور استفاده شده و در پایان این کنفرانس قطعنامه‌ای شامل ضرورت‌ها و نیازمندی‌های توسعه بخش آهن‌سازی کشور، تصویب و قرائت خواهد شد.

وی ادامه داد: دبیرخانه دائمی کنفرانس ملی آهن‌سازی در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش تأسیس می‌شود و فولاد کاوه جنوب کیش به پلنت پایلوت به‌روزترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های آهن‌سازی تبدیل می‌شود. 

در حال حاضر، انتشار کربن توسط صنعت فولاد ایران کمتر از میانگین جهانی است

دکتر نجفی‌زاده رئیس هیئت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در آیین افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی اظهار داشت: در آینده برای صادرات فولاد، رد پای کربن در فولاد تولیدشده بررسی خواهد شد و اگر به سمت تولید فولاد سبز حرکت نکنیم، در حوزه صادرات فولاد با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی افزود: با حرکت به سوی اقتصاد چرخشی، ضایعات در تولید فولاد تقریباً به صفر خواهد رسید.

نجفی‌زاده در ادامه اظهار داشت: چون ۹۰.۱ درصد تولید فولاد ایران مبتنی بر کوره قوس الکتریکی است، پس انتشار دی اکسید کربن صنعت فولاد ایران کمتر از میانگین جهانی است. در ایران به طور متوسط به ازی هر تن تولید فولاد، ۱.۴ تن دی‌اکسید کربن منتشر می‌شود، در حالی در دنیا به طور متوسط به ازای هر تن تولید فولاد، ۱.۹ تن دی‌اکسید کربن منتشر می‌شود.

بررسی ۱۶ دوره‌ مختلف آهن‌سازی در دنیا در نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی

پروفسور ناصر توحیدی عضو هیئت علمی و کمیته داوران نخستین کنفرانس ملی آهن‌‌سازی در این کنفرانس روش‌ها و دوره‌های مختلف آهن‌سازی را بررسی کرد.

پروفسور توحیدی در ارائه جذاب خود، معایب و مزیت‌های هر روش آهن‌سازی را تشریح کرد و پیشنهادات و راهکارهای خود برای بهبود عملکرد در هر روش آهن‌سازی را ارائه داد.

در سخنرانی پروفسور توحیدی، شانزده دوره آهن‌سازی بررسی شد که برخی از این روش‌ها هنوز در مرحله آزمایشگاهی قرار دارد. آخرین دوره آهن‌سازی، یعنی دوره شانزدهم، تولید فولاد سبز با استفاده از هیدروژن سبز است که آینده صنعت فولاد در ۷۰ سال آینده را شکل می‌دهد.

گفتنی است، این کنفرانس تا فردا ۲۲ آذرماه به کار خود ادامه خواهد داد.

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/22808
آخرین اخبار