به گزارش تجارت، معدن و فولاد: فولاد مبارکه با تغییر رویکرد خود در حوزه مسئولیت اجتماعی، از ارائه کمکهای مقطعی به سمت توانمندسازی پایدار حرکت کرده است. این شرکت با تشکیل کانونهای پیشرفت در روستاهای هدف و تمرکز بر آموزش و خودکفایی، سعی دارد مردم را به نیرویی مستقل برای توسعه منطقهای تبدیل کند.
فولاد مبارکه، به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در کشور، تنها بر افزایش تولید و اشتغالزایی متمرکز نیست، بلکه رویکردی فراتر از صنعت را در پیش گرفته است. این شرکت با تأکید بر مسئولیتهای اجتماعی، به دنبال توانمندسازی جوامع محلی، مشارکت در توسعه پایدار و ایجاد تحول در مناطق مختلف است. در این راستا، مدل جدیدی از حمایت را جایگزین کمکهای سنتی کرده و با تأکید بر آموزش و خودکفایی، سعی دارد مردم را به نیرویی مستقل و توانمند برای پیشرفت تبدیل کند.
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در این راستا اعلام کرد که این شرکت رویکرد خود را از صرفاً تولید و اشتغالزایی به ارتقای سطح زندگی مردم، خودکفایی و رشد منطقهای و ملی گسترش داده است.
وی تأکید کرد که مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه تنها به ارائه کمکهای مقطعی محدود نمیشود، بلکه هدف آن توانمندسازی مردم و مشارکت در توسعه پایدار است.
رویکرد جدید فولاد مبارکه؛ آموزش به جای اعانه
طیب نیا معتقد است که مسئولیت اجتماعی یعنی اتفاقی رقم بخورد که منحصر به یک مقطع زمانی خاص نباشد و بهبود وضعیت منطقهای را به دنبال داشته باشد. افتخار ما این نخواهد بود که صرفاً چند پروژه عمرانی اجرا کنیم، بلکه رشد، ارتقا و آموزش مردم منطقه برای ما اهمیت دارد.
در این راستا، فولاد مبارکه با همکاری گروه «رستا» اقدام به تشکیل کانونهای پیشرفت در روستاهای هدف کرده است. این کانونها که متشکل از مردم و نخبگان محلی هستند، وظیفه مطالعه، اولویتبندی و حل مشکلات روستاها را بر عهده دارند. فولاد مبارکه نیز نقش تسهیلگر، آموزشدهنده و پشتیبان را ایفا میکند تا مردم خودشان توانمند شده و پیشرفت را رقم بزنند.
مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه نیز با تأیید بر این رویکرد گفت که این شرکت در تمامی پروژههای اجتماعی خود، بر آموزشهای لازم و مؤثر تمرکز کرده است. وی افزود: طبق مثل معروف که آموزش ماهیگیری بر دادن ماهی اولویت دارد، ما تلاش میکنیم راههای کسب ثروت و حل مشکلات را به مردم آموزش دهیم تا بتوانند آینده خود را بسازند.
نقش تسهیلگری فولاد مبارکه در توانمندسازی جوامع
وی بر این باور است که فولاد مبارکه در تمامی پروژهها تلاش کرده تا با آموزشهای لازم و مؤثر، روند اجرایی پروژهها را تسریع و تسهیل کند. در طول این فرایند وظیفه اصلی بر عهده خودِ مردم خواهد بود؛ در حقیقت این مردم هستند که پیشرفت را رقم میزنند.
براتی ادامه داد: فولاد مبارکه در تمامی پروژههای خود در حوزه مسئولیت اجتماعی تلاش کرده تا با آموزشهای لازم و مؤثر، روند اجرایی پروژهها را تسریع و تسهیل کند. در طول این فرایند وظیفه اصلی بر عهده خودِ مردم خواهد بود؛ در حقیقت این مردم هستند که پیشرفت را رقم میزنند.
وی در ادامه افزود: اتفاقی که با مشارکت گروه «رستا» محقق شده این است که کانونهای پیشرفت در روستاهای هدف توسط مردم و نخبگان همان روستا تشکیل شده است و در عین حال مطالعات و نیازهای هر روستا توسط مردم و این کانون ها اولویتبندی شده و قرار است این نیازها توسط خود مردم برطرف شود. نقش فولاد مبارکه در قالب آموزش، توانافزایی و پشتیبانی از طرحهای اولویت دار شناسایی شده در راستای نظام مسائل منطقه است.