به گزارش تجارت، معدن و فولاد: با توجه به بحران ناترازی منابع آب و انرژی در کشور، تأمین مواد اولیه پروژههای انتقال آب و گاز به یکی از چالشهای اصلی تبدیل شده است. فولاد مبارکه با تولید ورقهای فولادی با کیفیت بالا و تأمین نیاز صنایع لولهسازی داخلی، علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، توانسته است سرعت اجرای پروژههای زیرساختی را تا ۳۰ درصد افزایش دهد و نقشی مؤثر در کاهش ناترازی منابع حیاتی ایفا کند.
انتقال آب و گاز با توجه به بحران ناترازی امروز به یکی از مهمترین موضوعات و چالش های کشور تبدیل شده است. این اتفاق باعث شده تا اجرای پروژه های خطوط انتقال نیز از مهمترین پروژه های در دستور کار باشد.
در این میان و با توجه به شرایط تحریمی، تامین مواد اولیه خطوط انتقال می تواند از مهمترین چالش ها در روند اجرای کار باشد. اما با این وجود برخی شرکت ها با توسعه سبد محصولات و ارتقای تکنولوژی توانسته اند در دوران تحریم با تامین مواد اولیه علاوه بر کاهش ارزبری به روند اجرای پروژه سرعت ببخشند.
فولاد مبارکه را باید در این زمینه از پیشگامانی دانست که تنها به سرمایه گذاری اکتفا نمی کند، بلکه در تلاش است تا با تامین مواد اولیه نقش موثر تری در اجرای آنها داشته باشد.
امیر رضایی منش کارشناس حوزه انرژی درباره نقش آفرینی فولاد مبارکه در تامین مواد اولیه برای پروژه های آب رسانی کشور اظهار کرد: فولاد مبارکه در سال های اخیر نقش بسیار کلیدی در زنجیره تأمین پروژه های انتقال آب و گاز ایفا کرده است. این مجموعه با تولید ورقهای فولادی عریض و ضخیم با کیفیت بالا، توانسته نیاز صنایع لوله سازی داخلی را تا حد زیادی تأمین کند. استفاده از ورق های داخلی، ضمن کاهش وابستگی به واردات، منجر به تسهیل و تسریع در اجرای پروژههای زیرساختی در کشور شده است.
وی همچنین درباره سرعت اجرای پروژه ها بیان کرد: به هر حال یکی از چالش های جدی پروژه های انتقال آب بینحوضه ای و شبکه های گازرسانی در سال های گذشته، وقفه هایی بود که بهدلیل واردات مواد اولیه یا نبود ورقهای باکیفیت در کشور ایجاد می شد. اما با تأمین مستقیم از سوی فولاد مبارکه، زمان تأمین ورق ها به شدت کاهش یافته و هماهنگی بین حلقه های زنجیره تولید تا اجرا بهبود یافته است. در برخی پروژه ها، سرعت اجرا تا ۳۰ درصد افزایش داشته و این عدد در شرایط بحرانی، تفاوتی حیاتی ایجاد می کند.
این کارشناس درباره نقش مبارکه در کاهش ناترازی نیز اظهارکرد: از یک سو، تأمین سریع و پایدار ورق های فولادی باعث شده تا پروژه های حیاتی مانند انتقال آب به مناطق کم آب یا گازرسانی به مناطق صنعتی و مسکونی، در موعد مقرر پیش بروند و بخشی از ناترازی منابع آب و انرژی کنترل شود. از سوی دیگر، تولید داخلی این محصولات، ضمن کاهش ارزبری، اشتغالزایی در داخل کشور را تقویت کرده و به تثبیت قیمت ها کمک کرده است. بنابراین می توان گفت نقش فولاد مبارکه، فراتر از یک تأمینکننده صنعتی، در عمل به یک بازیگر کلیدی در مدیریت چالش های زیرساختی کشور تبدیل شده است.
در شرایط فعلی، فولاد مبارکه با ظرفیت موجود خود، توانسته پاسخگوی حجم بالایی از نیازها ، بهویژه در تأمین ورق های API مورد استفاده در لوله سازی باشد. البته همزمان با توسعه پروژه های جدید، این ظرفیت باید با سرمایه گذاری و بهروزرسانی خطوط تولید همراه شود. آنچه مهم است، ایجاد اطمینان در بدنه اجرایی کشور نسبت به اتکای پایدار به توان داخلیی است و فولاد مبارکه این اطمینان را بهخوبی ایجاد کرده است.
منبع: تیتر ۲۰