به گزارش تجارت، معدن و فولاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در ایستگاه پایانی سفر دوروزه با فعالان اقتصادی خوزستان دیدار کرد و در این نشست از عزم خود برای تامین سهم تولید و صنعت از حاملهای انرژی و تغییر نوبت قطع برق صنایع با توجه به ضرورت اولویت تامین این بخش خبر داد.
اتابک به جلسه اخیر خود با وزیر نیرو اشاره کرد و افزود: جدول قطع برق به نفع صنعت تغییر میکند و این بخش، آخرین گزینه رفع چالش ناترازی انرژی خواهد بود.
وزیر که در این همایش جمعی از مسئولان وزارت صمت را برای پاسخگویی به مطالبات فعالان پای میز پرسش و پاسخ نشانده بود یادآور شد: سابقه حضور من در بخش خصوصی فراتر از حضور در دولت است و روند توسعه صنعت ایران در نیم قرن اخیر با وجود همه دستاندازها و تحریمها، قابل قبول ارزیابی میشود.
وی در همین رابطه گفت: سالهای نه چندان دور به جز چند شرکت محدود و دسترسی سخت به منابع تولید، خبری از خوداتکایی در تولید محصولاتی مانند فولاد و سیمان نبود این در حالی است که اکنون صنعت به واسطه شما در حال شکوفایی است و جوانان نخبه ما در پارکهای علم و فناوری تولید محصولات دانشبنیان را با جدیت دنبال میکنند و توفیقات زیادی به دست آوردهاند.
وی با مقایسه تولید سیمان و فولاد به عنوان صنایع مادر گفت: پیش از انقلاب، تولید سیمان ۷ میلیون تن بود که این رقم در حال حاضر به ۱۰۰ میلیون تن رسیده است و تعداد زیادی از مراکز پتروشیمی در استان خوزستان ایجاد شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ناترازی را چالش بزرگ تولید و صنعت عنوان کرد و گفت: برخی از نیروگاه ها در دست تعمیر هستند و تولید برقابی به دلیل کمبود بارش ها در حداقل قرار دارد و همراهی همه بخشها برای گذر از این شرایط ضروری است.
اتابک از طبقهبندی مصارف در سه بخش؛ تجاری، مسکونی و صنعتی در نشستهای کارشناسی با دستگاههای اجرایی گفت و از درخواست وزارت صمت برای جابجایی بخش صنعت به نوبت آخر جدول قطعی برق خبر داد.
افزایش ۲ هزار مگاواتی مصرف انرژی در صنعت نسبت به سال گذشته، نشانگر رشد متناسب این بخش و ورود ۱۲۷ طرح بزرگ دولت به چرخه فعالیت است.
اتابک روی دیگر سکه ناترازی را کندی رشد تولید برق عنوان کرد و گفت: جا ماندن رشد حاملهای انرژی از تولید و رشد مصرف سایر گروهها، عامل اصلی شرایط موجود است و متاسفانه بیشترین زیان آن متوجه صنعت و تولید شده است و این روند باید اصلاح شود.
وی سیاست دریامحوری را یک نگاه و اقدام راهبردی مورد نظر همه ارکان حاکمیت دانست و گفت: این بخش نیازمند سرمایهگذاری جهشی است و با توجه به زیرساخت ها و امکانات موجود میتوانیم صنعت کشتیسازی به ویژه در ظرفیتهای بالای ده هزار تن را رونق دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایجاد و تجهیز گمرکات مرزی را حایز شرایط مناسب دانست و گفت در بازدید از مرز شلمچه، امکانات و ظرفیتهای منطقه مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس توافق با منطقه آزاد اروند، دو دستگاه ایکسری در این پایانه مستقر میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر به استان خوزستان با فعالان و سرمایهگذاران اهواز، خرمشهر و آبادان برای بررسی راهکارهای توسعه سرمایهگذاری در استان دیدار کرد، بازدید از مرز شلمچه، و احیای تولید بیرکت شرکت فولاد خوزستان، شرکت تولیدکننده تجهیزات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کارخانه تولید ام دی اف و افتتاح فاز توسعه این کارخانه و بازدید از خط رباتیک شرکت ساخت تجهیزات آموزشی از برنامههای سیدمحمد اتابک در این سفر دو روزه بود.