780 شنبه,13 مرداد 1403 | 16:53 سیامک راشت نیا

اوج‌گیری فروش «بکام» در اوج تحریم‌ها

اوج‌گیری فروش «بکام» در اوج تحریم‌ها

این شرکت حدود ۸۰ درصد کابل‌های مخابراتی فیبر نوری را تأمین می‌کند و از این حیث به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده کابل‌های مخابراتی در کشور نیز به شمار می‌رود. در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۴۷ تن کابل مخابراتی به ارزش یک هزار و ۲۰ میلیارد ریال صادر نمود و هم اکنون محصولات تولیدی این شرکت به یک قدمی کشور آمریکا رسیده و در اوج تحریم‌ها محموله‌ای از تولیدات خود را راهی کشور ونزوئلا کرد.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد:  شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام) از جمله معدود شرکت‌های فعال و مطرح در حوزه تولید انواع کابل‌های مسی، نوری، برق، آلومینیومی ‌‌و شبکه به شمار می‌رود و با توجه به اهمیت این حوزه از نظر استراتژیک، نقش مهمی‌را در صنعت کشور بازی می‌کند و جزو شرکت‌های شناخته شده در این حوزه در کشور و خاورمیانه است.


این شرکت حدود ۸۰ درصد کابل‌های مخابراتی فیبر نوری را تأمین می‌کند و از این حیث به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده کابل‌های مخابراتی در کشور نیز به شمار می‌رود. در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۴۷ تن کابل مخابراتی به ارزش یک هزار و ۲۰ میلیارد ریال صادر نمود و هم اکنون محصولات تولیدی این شرکت به یک قدمی کشور آمریکا رسیده و در اوج تحریم‌ها محموله‌ای از تولیدات خود را راهی کشور ونزوئلا کرد.

 
این شرکت از ۳۵ سال پیش تولید کابل‌های نوری را آغاز کرده و تولیدات آن از نظر فنی و کیفی فاصله قابل توجهی با سایر رقبای داخلی و خارجی دارد. به علاوه، مذاکرات با کشورهای عراق و افغانستان جهت اجرای طرح‌های توسعه‌ای و بهسازی خطوط مخابراتی این دو کشور در حال انجام است.

با توجه به موقعیت خوب این شرکت در بازار و شرایط مطلوب جهت ورود و گسترش بازارهای خارجی، شرکت شهید قندی برنامه توسعه کابل نوری مخابراتی، کابل‌های دیتا و انواع کابل‌های فیبر نوری را در برنامه کاری خود قرار داده و تصمیم دارد به بازار کابل‌های قدرت نیز ورود کند و در این عرصه نیز فعالیت بیشتری داشته باشد.

در سالیان گذشته استراتژی فروش شرکت به سمت فروش کابل‌های مخابراتی نوری حرکت کرد و از بار کابل‌های مسی کاسته شد تا ضمن کسب حاشیه سود بالاتر نسبت به کابل‌های مسی، با توجه به رشد تکنولوژی در صنعت مخابرات، فروش شرکت تضمین شده باشد.

در سال ۱۴۰۲ میزان تولیدات شرکت از رقم ۱۴ هزار عبور کرد و با کسب درآمد جالب توجه ۹ هزار میلیارد ریالی، تقریبا دو برابر سال ۱۴۰۱ فروش محصولات داشت و رکورد جدیدی در این خصوص به ثبت رساند. در نهایت، با ثبت سود خالص ۲ هزار و ۲۴ میلیارد ریالی معادل ۱۴۸ ریال به ازای هر سهم راهی مجمع عمومی‌عادی سالیانه شد و در مجمع، با تقسیم سود ۱۲۰ ریالی رضایت سهامداران خود را از این حیث جلب کرد.

عملکرد «بکام» در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نیز قابل دفاع است و نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش ۴۶ درصدی درآمدهای عملیاتی هستیم.

بر اساس آخرین گزارش منتشر شده، شرکت شهید قندی در دوره ۴ ماهه منتهی به تیر سال جاری بالغ بر ۷۹۴۳ واحد از انواع محصولات خود تولید و ۷۴۰۰ واحد از آن را در بازارهای داخل و ۱۰۸ واحد در بازارهای صادراتی به فروش رساند. نکته جالب توجه این است که میزان کل فروش در همین مدت از سال قبل حدود ۲۸۶۲ واحد در بازار داخل و ۲۸۶ واحد در بازارهای صادراتی بوده که نشان از رشد قابل توجه میزان فروش در مدت سپری شده از سال جاری دارد.

در مجموع، آمار و ارقام نشان می‌دهد که شرکت کارخانجات شهید قندی سال جاری را پرقدرت شروع کرده و در ادامه مسیر با ورود به بازارهای خارجی جدید، قطعا وضعیت درآمدزایی شرکت متفاوت از سال‌های پیشین خواهد بود و هر چه شرکت وابستگی خود را به شرکت مخابرات ایران کمتر کند، حاشیه سود بیشتری کسب خواهد کرد که روندها و اخبار و تحولات در وضعیت عملیاتی و فروش شرکت مؤید این موضوع است.

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/780
آخرین اخبار