به گزارش تجارت، معدن و فولاد: فولاد مبارکه همزمان با توسعه تکنولوژی فولاد سبز در دنیا، در راستای دستیابی به فولادهایی با انتشار کربن و آلایندگی کم در حال توسعه است و در این خصوص قدمهای بسیار خوبی برداشته است. طی دو سه سال گذشته تلاش شده بر اساس مطالعات کارشناسیِ انجامشده در هفتاد کشور فولادساز دنیا، نقشه راهی برای دستیابی به فولاد سبز تدوین شود تا در نهایت به یک برنامه میانمدت و بلندمدت تا سال ۲۰۵۰ دست یابیم و در مسیر آن، استراتژیهای خود را به مرحله اجرا و پیادهسازی برسانیم.
محمد رحمتی، کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه، در حاشیه بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی (ایران متافو) در خصوص روند تولید فولاد سبز افزود: ما در زمینه تولید فولاد سبز سه بخش را مورد بررسی قرار میدهیم؛ اول اینکه زنجیره تأمین ما هم باید سبز باشد، دوم اینکه پروسس و تکنولوژیهای فرآیند تولید باید در همین راستا باشد و سوم اینکه محصولات تولیدی ما باید دوستدار محیط زیست باشد.
وی درخصوص اقدامات فولاد مبارکه در زمینه زنجیره تأمین گفت: انرژی سبز و نیروگاههای خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در شرق استان و منابع آبی پایداری که فولاد به دنبال آن است و همچنین استفاده از آبهای جنوب کشور و انتقال آن به مرکز استان و کشور ازجمله این اقدامات است. در حوزه گاز هم سرمایهگذاریهای کلانی صورت گرفته است. در حوزه مواد اولیه نیز با تشکیل شرکت MSTID بهعنوان بزرگترین شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور، موضوع تأمین مواد اولیه، بومیسازی و سرمایهگذاری برای شرکتهای دانشبنیان مورد بررسی قرار گرفته است؛ این موارد همگی در زنجیره تأمین فولاد سبز نقش اساسی دارند.
رحمتی ضمن اشاره به آنچه امروز با عنوان فولاد هیدروژنی در دنیا مطرح است گفت: ما در فولاد مبارکه علاوهبر ارتقای بهرهوری و راندمان انرژی بهسمت احیای هیدروژنی و پایلوت سبز حرکت کردهایم. در پاییندست هم فولاد مبارکه سعی کرده به سمت محصولاتی برود که دوستدار محیط زیست باشد و وزن کم و استحکام زیادی داشته باشند.
کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه درباره میزان بهرهمندی فولاد از شرکتهای دانشبنیان گفت: با سرمایهگذاریهای فولاد مبارکه در شرکتهای دانشبنیان و بررسیها و کارشناسیهای دقیقی که به همت کارشناسان و سرمایه انسانی توانمند فولاد مبارکه انجام شده، این شرکت از تجربیات شرکتهای صاحب تکنولوژی دنیا استفاده میکند تا در کمترین زمان بیشترین بهره را ببرد.
وی افزود: فولاد مبارکه اولین شرکتی است که استانداردهای مربوط به انتشار کربن در راستای دستیابی به فولاد سبز را پیادهسازی میکند. استانداردهای ISO ۱۴۰۶۴ و ISO ۱۴۰۶۷ دو استاندارد بینالمللی است که در تلاشیم با ممیزیهای خارجی، آنها را به دست آوریم و بتوانیم با برترین کشورهای دنیا در این زمینه رقابت کنیم.