3774 چهارشنبه,17 بهمن 1403 | 14:23 سیامک راشت نیا

افزایش سودآوری سهامداران علی‌رغم چالش‌های شدید؛

فولاد مبارکه در مسیر تحقق اهداف تولید

فولاد مبارکه در مسیر تحقق اهداف تولید

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، در نشست آنلاین پرسش و پاسخ با سهامداران، با اشاره به چالش‌های موجود در صنعت فولاد اظهار داشت: با وجود شدت یافتن محدودیت‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته، توانسته‌ایم برنامه تولید و بودجه پیش‌بینی‌شده را محقق کنیم. امیدواریم این چالش‌ها کاهش یابد و همچنان به دنبال تحقق تولید برنامه‌ریزی‌شده و افزایش سودآوری سهامداران هستیم.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: مدیرعامل فولاد مبارکه در نشست آنلاین پرسش و پاسخ سهامداران تأکید کرد که با وجود محدودیت‌های شدید برق و گاز، این شرکت موفق به تحقق برنامه تولید و بودجه پیش‌بینی‌شده شده است. وی همچنین از تلاش‌های مستمر برای کاهش آسیب‌های ناشی از این محدودیت‌ها و افزایش سودآوری سهامداران خبر داد.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، در نشست آنلاین پرسش و پاسخ با سهامداران، با اشاره به چالش‌های موجود در صنعت فولاد اظهار داشت: با وجود شدت یافتن محدودیت‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته، توانسته‌ایم برنامه تولید و بودجه پیش‌بینی‌شده را محقق کنیم. امیدواریم این چالش‌ها کاهش یابد و همچنان به دنبال تحقق تولید برنامه‌ریزی‌شده و افزایش سودآوری سهامداران هستیم.

وی با تأکید بر رویکرد تولیدمحور فولاد مبارکه افزود: همواره افزایش تولید و استفاده حداکثری از ظرفیت منصوبه در دستور کار ما قرار داشته است. در یکی دو سال اخیر، با افزایش محدودیت‌های برق و گاز، تمهیدات مناسبی برای کاهش آسیب‌ها اتخاذ کردیم. بخشی از این اقدامات شامل طرح‌های توسعه‌ای بوده که امسال با ورود ۶۰۰ مگاوات از نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه به مدار تولید، توانستیم در تابستان از آن بهره ببریم و بخشی از کمبود برق را جبران کنیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه به چالش‌های ناشی از ناترازی گاز اشاره کرد و گفت: متأسفانه امسال این ناترازی سریع‌تر و شدیدتر از سال‌های گذشته صنایع، به‌ویژه صنعت فولاد را متحمل خسارات جدی کرد. برای کاهش اثرات این بحران، از نیمه نخست سال جاری اقدام به ذخیره‌سازی آهن اسفنجی با قیمت‌های مناسب کردیم که این امر تا حدی توانست اثر قطعی گاز را کاهش دهد. بااین‌حال، هزینه‌های مالی ناشی از خواب سرمایه، افت کیفیت و سایر مشکلات ناشی از این وضعیت، اجتناب‌ناپذیر بوده است.

وی تصریح کرد که فولاد مبارکه به دلیل این محدودیت‌ها، تاکنون تولید بالغ بر ۷۰۰ هزار تن تختال را از دست داده است. همچنین، در تولید و تحویل ۶۰ هزار تن کلاف گرم عقب ماندگی داشته و بیش از ۸۰۰ هزار تن افت تولید آهن اسفنجی را تجربه کرده است.

طیب‌نیا در پایان از وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت درخواست کرد که با جبران ناترازی‌های گاز، امکان کاهش این عقب‌افتادگی‌ها را در هفته‌های پایانی سال فراهم کنند تا بخشی از خسارات وارده جبران شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه،  با اشاره به اقدامات این شرکت برای کاهش ناترازی انرژی، گفت: ما پیش از سایرین برای رفع این چالش‌ها اقدام کرده‌ایم و ظرفیت‌های جدیدی را در سال آینده به مدار تولید اضافه خواهیم کرد. نیروگاه سیکل ترکیبی تا نیمه سال آینده به طور کامل وارد مدار خواهد شد و نیروگاه خورشیدی نیز به بهره‌برداری خواهد رسید. هرچند که بهره‌برداری از این نیروگاه طبق برنامه‌ریزی اولیه تا سال ۱۴۰۵ زمان‌بندی شده است، اما با توجه به شرایط کشور، تلاش می‌کنیم این روند را تسریع کنیم. همچنین مجوزهای میدان گازی صادر شده و امیدواریم تا پایان سال جاری قرارداد آن را نهایی کنیم.

وی در ادامه به روند تولید فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: برنامه سال جاری را با افزایش نه‌چندان قابل توجه اما قابل قبولی در حوزه تولید ورق گرم، ورق پوشش‌دار و اسلب دنبال می‌کنیم و کاهش تولید را در حال حاضر پیش‌بینی نمی‌کنیم.

طیب‌نیا درباره هزینه‌های انرژی نیز گفت: برآورد دقیق نرخ برق شرکت امکان‌پذیر نیست، زیرا وزارت نیرو هر سال در ابتدای سال و گاهی در ماه‌های پایانی، نرخ جدید را ابلاغ می‌کند. با این حال، اگر روند افزایش قیمت‌ها مشابه امسال باشد، انتظار داریم نرخ برق سال آینده حدود ۱۴۵۰ تا ۱۴۶۰ تومان باشد.

مدیرعامل فولاد مبارکه به سرمایه‌گذاری قابل‌توجه این شرکت در پروژه نیروگاه خورشیدی اشاره کرد و توضیح داد: این نیروگاه با سرمایه‌گذاری ۳۰۴ تا ۳۰۵ میلیون یورویی احداث شده و به‌تدریج وارد مدار می‌شود. در حال حاضر، ۴۰ مگاوات از آن در حال تولید برق است و ۲۰ مگاوات سوم نیز اخیراً به شبکه اضافه شده است. طی چند ماه آینده، ۲۰ مگاوات چهارم و پنجم نیز پایه‌کوبی و سیم‌کشی خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال جاری عملیات نصب آن‌ها تکمیل شود.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در ثبت سفارش، ترخیص کالا و نصب تجهیزات گفت: با این حال، نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در حال حاضر با ۴۰ مگاوات برق در مدار، یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی کشور است. سرعت نصب ۲۰ مگاوات در ماه، رقم بالایی محسوب می‌شود، اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا بهره‌برداری کامل از این نیروگاه را پیش از اوج مصرف برق در سال ۱۴۰۵ محقق کنیم. البته ترجیح ما این است که این هدف پیش از پایان ۱۴۰۴ به سرانجام برسد.

طیب‌نیا با تأکید بر استراتژی خودتأمینی انرژی در فولاد مبارکه گفت: برنامه ما این است که در آینده، کل نیاز شرکت و گروه فولاد مبارکه را از طریق پروژه‌های نیروگاهی که خودمان راه‌اندازی می‌کنیم، تأمین کنیم. این هدف به‌صورت تدریجی محقق خواهد شد و فولاد مبارکه را از وابستگی به شبکه سراسری انرژی بی‌نیاز خواهد کرد.

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/23722
آخرین اخبار