4200 سه شنبه,14 اسفند 1403 | 09:25 سیامک راشت نیا

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی:

نیمی از معادن خراسان شمالی غیرفعال است

نیمی از معادن خراسان شمالی غیرفعال است

مهدی سجادی اظهار داشت: افزایش قیمت تمام شده انجام فعالیت‌ها، نبود واحدهای فرآوری و پرداخت نشدن تسهیلات مورد نیاز تامین نقدینگی سبب شده است تا ۱۴۰ معدن استان غیرفعال شود.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی گفت: افزایش قیمت تمام شده انجام فعالیت‌های معدنی، نبود واحدهای فرآوری و پرداخت نشدن تسهیلات مورد نیاز تامین نقدینگی بخش معادن سبب شده است تا نیمی از معادن استان خراسان شمالی غیرفعال شود.


مهدی سجادی اظهار داشت: افزایش قیمت تمام شده انجام فعالیت‌ها، نبود واحدهای فرآوری و پرداخت نشدن تسهیلات مورد نیاز تامین نقدینگی سبب شده است تا ۱۴۰ معدن استان غیرفعال شود.

وی با اشاره به فرسودگی ماشین‌آلات و ناوگان معدن، افزود: افزایش قیمت ارز سبب شده است تا قیمت ماشین‌آلات نیز افزایش یابد و در این شرایط معدن‌کاران در تهیه آن با مشکل روبه‌رو شده‌اند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی مطرح کرد: فعالیت برخی معادن با مشکل معارضان محلی روبه‌رو است که بعضا سبب تعطیلی معادن می‌شود.

سجادی با بیان اینکه سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن ماده معدنی در استان برداشت می‌شود، تصریح کرد: ۷۰ درصد از معادن استان مربوط به مصالح ساختمانی است.

وی با اشاره به نبود واحد فرآوری بخش معدن در استان و تاکید بر اینکه تنها واحد فرآوری معدن، کارخانه آلومینای ایران در شهرستان جاجرم است، اظهار داشت: بوکسیت، برند معادن خراسان شمالی است که با سرمایه‌گذاری دولت و راه‌اندازی کارخانه آلومینای ایران در شهرستان جاجرم، برای سه هزار نفر اشتغال‌زایی شده است.

به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی، بخش خصوصی توان مالی برای ایجاد و راه‌اندازی واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی را ندارد و از این رو دولت باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کند.

سجادی خاطرنشان کرد: اکتشاف معادن، کاری بسیار هزینه‌بر است و بخش خصوصی از سرمایه‌گذاری در این بخش استقبال نمی‌کند. بر این اساس دولت باید در این حوزه وارد عرصه سرمایه‌گذاری شود.

وی اضافه کرد: دولت تکلیف دارد تا در زمینه اکتشاف معادن وارد عرصه سرمایه‌گذاری شده تا زمینه برای فعالیت معدن‌کاران، فراهم و تسهیل شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برنامه هفتم توسعه، رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن را هدف‌گذاری کرده که رسیدن به این هدف، نیازمند حمایت از معدن و تامین زیرساخت‌ها و الزامات فعالیت این بخش است.

منبع: ایرنا
لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/24148
آخرین اخبار