به گزارش تجارت، معدن و فولاد: حدود ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۱۷ درصد از صادرات غیرنفتی کشور سهم صنعت فولاد است؛ صنعتی که با وجود تمام چالشهایی که هرکدام بهتنهایی میتوانند یک صنعت را از پا دربیاورند، همچنان با قدرت به مسیر خود ادامه میدهد. آمار تولید و ارزآوری بهروشنی نشان میدهد که این صنعت شایستهی نگاهی منصفانهتر و رفتاری مهربانانهتر است.
امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع، از یکی از دشوارترین سالهای صنعت فولاد کشور سخن گفت؛ سالی که با وجود رسیدن ظرفیت اسمی زنجیره فولاد به حدود ۵۰ میلیون تن، میزان تولید واقعی به حدود ۳۰ میلیون تن محدود ماند.
او عامل اصلی این افت را ناترازی در تأمین انرژی دانست و توضیح داد که بخش عمدهای از کاهش تولید، به دلیل محدودیتهای برق و گاز و البته کسری خوراک سنگ آهن بوده است. صفری با اشاره به اینکه شرکت ارفع نیز از این شرایط مستثنا نبوده، گفت: «ما امسال حدود ۳۰ درصد از ظرفیتمان را به واسطهی فقدان و محدودیتهای برق از دست دادیم. به همین نسبت، حدود ۲۶۵۰ ساعت توقف ناشی از قطعی برق داشتیم؛ یعنی چیزی بیش از سهونیم ماه قطعی کامل، در بازههای زمانی مختلف.»
صفری با اشاره به بیبرنامگی در اعلام محدودیتها، افزود: «آنچه بیش از خود قطعیها صنعتگران را آزار میدهد این است که هیچ برنامه ازپیشتعیینشدهای برای اعلام قطعیها وجود ندارد و برای محدودیتها به صورت روزانه تصمیمگیری میشود. فولادسازان نمیدانند که هر ماه چه میزان برق در اختیار خواهند داشت تا بتوانند متناسب با آن برای تامین مواد اولیه، نیروی انسانی و سایر پارامترها برنامهریزی کنند.»
مدیرعامل ارفع در ادامه خاطرنشان کرد: «قطعاً مسئولین دیسپچینگ برق و گاز با تکیه بر الگوهای مصرف، میدانند که در چه زمانهایی مصرف به اوج میرسد؛ بنابراین این امکان وجود دارد که دستکم یک برنامهی ماهانه در اختیار قرار دهند تا بر همان اساس فعالیتهایمان را تنظیم کنیم. این کمترین انتظار بخشهای تولیدی در سالهای مزین به نام تولید است.»