به گزارش تجارت، معدن و فولاد: امروز نشستی با حضور نمایندگان ارشد وزارت صمت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از جمله دکتر مظفری، مدیرکل بهرهبرداری، مهندس حمیدی، جمعی از کارشناسان و مدیران ارشد وزارت نیرو، وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه، سازمان ملی استاندارد و سایر دستگاههای مرتبط در محل وزارتخانه برگزار شد.
در این نشست، با توجه به ظرفیتهای گسترده کشور در حوزه معادن زغالسنگ—از جمله وجود بیش از ۴ میلیارد تن ذخیره قطعی و حدود ۱۰ میلیارد تن ذخیره زمینشناسی—بر لزوم بهرهبرداری اصولی و ایمن از این منابع تأکید شد.
امیر حسنزاده، مدیرکل دفتر نظارت بر معادن وزارت صمت، با اشاره به اهمیت ایمنی در معادن زغالسنگ گفت:
«مطابق قانون ایمنی در معادن و قانون کار، خط قرمز ما در حوزه معادن زغالسنگ، حفظ جان کارگران و ایمنی بهرهبرداران است. تولید، در اولویت بعدی قرار دارد.»
وی افزود: «در این جلسه مقرر شد معادنی که بهویژه در حوزه زغالسنگ زیرزمینی، الزامات ایمنی را رعایت نمیکنند و در ردیف معادن پرخطر قرار میگیرند، بهصورت موقت تعطیل شوند تا اصلاحات لازم را انجام دهند. همچنین معادنی که اخطار دریافت کردهاند و هنوز اقدامی نکردهاند، مشمول همان فرآیند تعطیلی موقت خواهند شد.»
در بخش دیگری از نشست، استفاده از ظرفیت زغالسنگ در نیروگاهها بهعنوان سوخت جایگزین نیز مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهادات کارشناسی برای استفاده از این انرژی فسیلی ارائه شد.
همچنین بر استانداردسازی تجهیزات و تأمین نیازهای ایمنی معادن زغالسنگ در سطح استانها تأکید شد. یکی از دستاوردهای مهم جلسه، هماهنگی بین دستگاههای متولی برای پیشبرد اهداف ایمنی و بهرهبرداری اصولی از معادن بود.
در پایان، مقرر شد پیشنهاداتی نظیر:
در اولویت قرار دادن ثبت سفارش تجهیزات ایمنی
بهرهمندی از تخفیفات تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن برای معادن هوشمند
و معافیتهای مالیاتی برای بهرهبردارانی که در مسیر ارتقاء ایمنی و فناوری حرکت میکنند
در قالب بستهای جامع، توسط دستگاههای مرتبط تنظیم و به دبیرخانه دولت (مرصاد) ارسال شود.