4963 سه شنبه,9 اردیبهشت 1404 | 16:49 سیامک راشت نیا

آموزش هدفمند ، راهبرد ایمیدرو برای کاهش حوادث معدنی

آموزش هدفمند ، راهبرد ایمیدرو برای کاهش حوادث معدنی

ولدخانی، از اجرای طرح‌های نوین و تحقیقات کاربردی برای بازیافت و استحصال عناصر معدنی از پسماندها خبر داد.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد: امیر ولدخانی، مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست  ایمیدرو، در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ بر اهمیت آموزش، ارتقاء استانداردها و هم‌افزایی بین‌بخشی برای کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی و حوادث معدنی تأکید کرد.

ولدخانی، از اجرای طرح‌های نوین و تحقیقات کاربردی برای بازیافت و استحصال عناصر معدنی از پسماندها خبر داد.

وی گفت: طرح مدیریت پسماند و پساب‌ها با مشارکت متخصصان محیط زیست در حال اجراست؛ پروژه‌هایی در سنگان و سایر نواحی نیز پیشرفت خوبی داشته‌اند.

ولدخانی با اشاره به اینکه برخی از پسماندهای صنعتی همچون سرباره‌های فولادی می‌توانند منبع ثروت معدنی آینده باشند، افزود: در حال حاضر، پروژه‌هایی برای استحصال وانادیوم و دیگر عناصر تعریف شده که در برخی موارد به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی موقتاً متوقف شده‌اند، اما با تغییر قیمت‌ها قابلیت سودآوری دارند.

وی همچنین از سیستم ممیزی دقیق واحدها بر اساس ۵ حوزه اصلی (سیستم‌ها و زیرساخت‌ها، آموزش، بهداشت، ایمنی و محیط زیست) خبر داد و گفت: در صورتی که واحدی نمره کمتر از ۷۵ کسب کند، موظف به ارائه برنامه اصلاحی است و این برنامه‌ها توسط سامانه‌های نظارتی پیگیری می‌شود.

به گفته ولدخانی، ایمیدرو با طراحی سیستم ارزیابی ریسک ویژه معادن، گامی مؤثر برای ارتقاء سطح ایمنی برداشته است که مورد پذیرش وزارت کار نیز قرار گرفته و اکنون در سطح ملی به معادن معرفی شده است.

وی با اشاره به همکاری مستمر با سازمان حفاظت محیط زیست برای تدوین استانداردهای واقع‌بینانه، گفت: هدف ما، حفظ فعالیت‌های معدنی بدون آسیب به محیط زیست است.

وی درباره آموزش نیز توضیح داد: ۱۹ دوره آموزشی برای سرپرستان با استاندارد آیوش برگزار شده است. همچنین با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای همکاری جدیدی آغاز شده تا استانداردهای ایمنی ملی برای معادن تدوین شود.

در ادامه، ولدخانی با اشاره به چالش‌های قانونی حوزه ایمنی، حادثه بندر شهید رجایی را نمونه‌ای از پراکندگی متولیان ایمنی مواد شیمیایی دانست و خواستار تجمیع قوانین و تعیین متولی واحد برای اجرای استانداردهایی مانند GHS شد.

وی از به‌روزرسانی آیین‌نامه ایمنی معادن و ابلاغ دستورالعمل‌های جدید نیز خبر داد و تأکید کرد که نظارت‌ها در بخش دولتی مطلوب است، اما در بخش خصوصی نیازمند تقویت و توسعه ابزارهای نظارتی هستیم.

به گفته وی، پایلوت نظارت سطح ۳ در کرج می‌تواند الگویی برای تعمیم کشوری باشد.

در بخش پایانی سخنانش، ولدخانی از برگزاری مسابقات امداد و نجات و آتش‌نشانی در سطح ملی خبر داد و آن را گامی در راستای توانمندسازی نیروی انسانی برای مقابله با حوادث دانست.

وی گفت: در سال گذشته، بسیاری از مجتمع‌های معدنی در سطح عالی ممیزی شدند که نشان از بهبود وضعیت ایمنی دارد.

لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/24911
آخرین اخبار