به گزارش تجارت، معدن و فولاد: برای نخستین بار در کشور، شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات (MMTE) با دستیابی به دانش فنی طراحی، نوسازی و بهینهسازی کورههای قوس و پاتیل، گامی بزرگ در خودکفایی صنعت فولاد ایران برداشت و جایگاه خود را در میان طراحان بینالمللی این فناوری راهبردی تثبیت کرد.
شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات (MMTE) موفق به دستیابی به دانش فنی طراحی، ساخت، نوسازی و بهینهسازی کورههای قوس الکتریکی و پاتیل شد؛ دانشی که تاکنون تنها در اختیار معدودی از کشورهای توسعهیافته قرار داشت. این موفقیت در شرایطی حاصل شده که محدودیتهای بینالمللی، مانعی جدی بر سر راه انتقال فناوری به صنایع معدنی و فولادی ایران ایجاد کرده است.
در نشست خبری که روز شنبه ۲۰ اردیبهشتماه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، مهرداد ناجی، مدیرعامل شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات (MMTE)، از دستیابی این شرکت به دانش فنی طراحی و بومیسازی کورههای قوس الکتریکی و پاتیل خبر داد؛ دستاوردی که به گفتهی وی، نهتنها نیاز کشور به واردات این فناوری را از میان برداشته، بلکه به کاهش مصرف انرژی و ارتقای بهرهوری در صنعت فولاد کشور نیز منجر خواهد شد.
در این نشست که با حضور حسن شاهرخی، رئیس هیئت مدیره MMTE، برگزار شد، ناجی ضمن مرور تاریخچه صنعت فولاد کشور، این دستاورد را حاصل «ماهها تلاش شبانهروزی متخصصان داخلی» عنوان کرد و آن را یکی از مهمترین پیشرفتهای استراتژیک صنعت فولاد در دهههای اخیر دانست.
وی با بیان اینکه مصرف فولاد یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورهاست، افزود: از راهاندازی ذوبآهن اصفهان در پیش از انقلاب تا تداوم تولید در دوران جنگ تحمیلی، صنعت فولاد ایران همواره بر اراده و توان مهندسان داخلی متکی بوده است. امروز نیز این سنت تداوم یافته و به بومیسازی یک فناوری پیچیده منتهی شده است.
مدیرعامل MMTE با اشاره به خروج شرکتهای خارجی و تحریمهای گسترده پس از انقلاب، گفت: تجربهای که شخصاً در یکی از پروژههای همکاری با یک کشور اروپایی داشتم، نشان داد که نمیتوان بر دانش خارجی تکیه کرد. آن پروژه با وجود پرداخت پیشپرداخت و آغاز عملیات، به دلیل تحریمها متوقف شد و ما متحمل زیانهای فراوانی شدیم.
ناجی تأکید کرد: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان “سال سرمایهگذاری برای تولید”، باید از وابستگیهای فنی رها شویم. MMTE به عنوان بازوی فنی دولت، مسئولیت پر کردن خلأ دانشی در طراحی کورههای قوس را بر عهده گرفت و خوشبختانه امروز با افتخار اعلام میکنیم که این هدف محقق شده است.
وی با تشریح مزیتهای فناوری جدید خاطرنشان کرد: کورههای قوس الکتریکی قدیمی، گاه بیش از ۹۰ دقیقه زمان برای ذوب نیاز داشتند، اما فناوری طراحیشده توسط MMTE این مدت را به کمتر از ۴۵ دقیقه کاهش میدهد؛ تحولی که تأثیر قابلتوجهی در مدیریت ناترازی انرژی کشور خواهد داشت.
ناجی همچنین از آمادگی این شرکت برای ارائه این فناوری در داخل و خارج کشور خبر داد و گفت: ما در مسیر تولید فولاد سبز، نقشآفرینی جهانی را نیز مدنظر داریم. صادرات این فناوری به بازارهای آسیای میانه، روسیه و منطقه منا در دستور کار ماست و رایزنیهای تجاری نیز آغاز شده است.
وی در پایان این نشست خبری، این موفقیت را به ملت ایران، صنعتگران کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت تبریک گفت و افزود: این آغاز راهی است که در آن دانش مهندسی ایرانی میتواند در بازارهای بینالمللی بدرخشد.