2132 سه شنبه,8 آبان 1403 | 13:12 سیامک راشت نیا

در گفت‌وگو با امین صفری مطرح شد؛

بحران پیش روی صنعت فولاد را جدی بگیریم

بحران پیش روی صنعت فولاد را جدی بگیریم

در حال حاضر استخراج سنگ آهن کشور حدود ۹۰ تا ۹۵ میلیون تن می‌باشد و ما در معادن با کسری تولید مواجه هستیم.

به گزارش تجارت، معدن و فولاد:  معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، در گفت‌وگویی بیان کرد: ظرفیت‌سازی‌های جدیدی که در صنعت فولاد در حال رخ‌دادن است باعث می‌شود که طی سال‌های آتی ما با ظرفیت بیش از صدمیلیون تن آهن اسفنجی و فولادسازی روبه‌رو باشیم؛ در حالی که امروز حدود ۵۰ میلیون تن ظرفیت آهن اسفنجی داریم که به بیش از ۱۲۵ میلیون تن سنگ آهن نیاز دارد. در حال حاضر استخراج سنگ آهن کشور حدود ۹۰ تا ۹۵ میلیون تن می‌باشد و ما در معادن با کسری تولید مواجه هستیم.

صفری اظهار داشت: این در حالی است که تقاضا برای احداث واحدهای آهن اسفنجی و فولادسازی در استان‌های مختلف، روزبه‌روز در حال افزایش است.

وی ادامه داد: این روند باعث می‌شود طی ۵ تا ۷ سال آینده صنعت ما در شرایط بسیار ویژه‌ای قرار گیرد که در کمتر کشوری شاهد آن هستیم، به طوری‌که واحدهای فولادی به ناچار باید با ظرفیت کمتر از ۴۰ یا ۳۰ درصد فعالیت کنند.

این کارشناس معدنی بیان کرد: همین حالا صنعت فولاد ما به طور متوسط با ظرفیت ۶۰ درصد کار می‌کند؛ در واقع سوددهی قابل ملاحظه این واحدهای صنعتی تاکنون به دلیل مزیت‌هایی بوده که در هزینه انرژی و سرمایه‌های انسانی و مواد اولیه داشته‌ایم؛ در حالی که امسال ناترازی گاز از همین حالا خودش را نشان داده و از ۱۵ مهرماه که هنوز فصل سرد سال شروع نشده، ابلاغیه‌ها در خصوص کاهش مصرف صادر شده است. ناترازی برق امسال نیز یکی از سخت‌ترین شرایط برای بخش صنعت فولاد بود.

صفری تاکید کرد: مسیری که ما طی می‌کنیم نهایتاً صنعت فولاد را با یک بحران جدی مواجه می‌کند و حاکمیت باید در این خصوص چاره‌اندیشی کند، چرا که این صنعت تعداد زیادی از نیروهای انسانی و نیز منابع مالی شرکت‌های بزرگ کشور را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: شرکت‌ها باید برنامه‌ریزی کنند تا با استفاده از روش‌هایی مثل ادغام، تغییر تکنولوژی و رفتن به سمت تولید فولاد سبز برای جلوگیری از جرائم آتی، از وقوع این بحران جلوگیری کنند.

صفری در پاسخ به این سوال که آیا سرمایه‌گذاری در معادن برون‌مرزی کمکی به حل این مسئله می‌کند یا خیر، بیان کرد: مواردی که به آن اشاره کردم، با در نظر گرفتن شرایط فعلی کشور است. به عنوان مثال، کشور چین با فراهم‌کردن زیرساخت‌هایی همچون روابط بین‌الملل، فضای کسب‌وکار، واردات مواد اولیه از سایر کشورها و تامین انرژی باعث شده سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ترغیب شوند که در صنعت فولاد این کشور سرمایه‌گذاری کنند و مواد اولیه مورد نیاز را که بیش از توان تامین در داخل کشور است، از سایر کشورها تهیه کنند که روش بسیار درستی است. منتها با توجه به شرایط فعلی کشور ما، پیش‌بینی این است که تامین مواد اولیه برای ظرفیتی که در حال احداث است، اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار خواهد بود.

 

ویدیوی این گفت‌وگو را در ادامه مشاهده می‌کنید:

منبع: معدن‌مدیا
لینک کوتاه: https://mtn.ir/n/12121
آخرین اخبار